بررسی مشکلات رفتاری و هیجانی و رویکردهای آموزشی و توانبخشی در کودکان کم شنوا و راه های پیشگیری و درمان انها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی،علوم اجتماعی،علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا امیرابادی زاده

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه فرهنگیان و گروه روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

فرشته سموئی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

کودکان ناشنوا دارای کنش وری های خاص عاطفی- هیجانی هستند که شناخت ابعاد این ویژگی ها و مشکلاتمی تواند متخصصان پزشکی و پیراپزشکی، والدین و مربیان را در کمک به سازگاری رفتاری آنان به هدف نزدیکسازد. مطالعه حاضر با هدف شناخت اختلالات و مشکلات هیجانی و عملکردهای عاطفی کودکان ناشنوا در مقایسهبا کودکان عادی در مولفه های اضطراب، افسردگی ، پرخاشگری، تکانشگری و سازش نایافتگی انجام پذیرفت.کودکان ناشنوا از کودکان عادی در شاخص های تفکیکی مربوط به دو تست به طور معنادار متفاوت هستند؛همچنین نمرات کلی به دست آمده در هر یک از مقیاس ها به طور کلی تفاو ت معناداری ر ا با گروه کودکان عادینشان می دهد، در گروه ناشنوایان نیز با لحاظ کرد ن متغیر جنسیتی (دختر و پسر) تفاوت های معناداری در بعضیاز مقیاسه از قبیل فاصله سه جز، اضطراب، پرخاشگری، افسردگی و سازش نایافتگی د ر بین دختران و پسرانناشنوا مشاهده می شود.مشکلات رفتاری بین کودکان آسیب دیده ی شنوایی صرف نظر از روش ارتباطی بسیار معمول و قویا با سببشناسی ناشنوایی مرتبط است. به نظر می رسد ارتباط موثر و روان بین والدین با کودکشان در خلال سال هایآغازین کودکی (خواه زبا ن اشاره ی ا گفتاری) د ر بهزیستی روان شناختی در سرتاسر کودکی و پس از آن مهم است.بنابراین، یکی از مهم ترین نقش های روان شناسان و دیگر متخصصانی که با خردسالان آسیب دیده ی شنواییکار می کنند بالا بردن رشد مهارت های ارتباط مثبت و موثر به محض شناسایی آسیب شنوایی است. هنگا م بروزمشکلات رفتاری جدی لازم است خانواده ها به خدمات متخصصان ماهر و دوره دیده که نسبت به نیازهای خاصکودکان آسیب دیده ی شنوایی موقع شناس و حساس هستند، دسترسی داشته باشند. این مقاله به بررسیاختلالات رفتاری معمو ل در کودکان ناشنوا می پردازد.

کلیدواژه ها

آزمون های روانشناسی، اختلالات روانی، کودکان، ناشنوایی، اختلافات رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.