تولید گانژوگه تراستوزومب با داروی شیمی درمانی مایتانسینویید در مقیاس آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی، شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCBCN05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا فرهمند

مدیر دپارتمان پروتئین های نوترکیب، مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، تهران، ایران.

امیر طاهری

هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، تهران، ایران

ندا جلیلی

کارشناس مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، تهران، ایران

ملیحه صالحی

کارشناس مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، تهران، ایران

مریم آهنی

کارشناس مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، تهران، ایران

چکیده

اهداف: HER۲ در ۲۰ تا ۲۵ درصد موارد سرطان پستان بیش از حد بیان می شود و مسئول رفتار تومورهای تهاجمی تر است. آنتی بادی های مونوکلونال مانند تراستوزوماب می توانند به طور خاص به آنتی ژن هدفمند روی سطح سلول های سرطانی متصل شوند و برای درمان سرطان پستان HER۲ مثبت تایید شده است. به منظور افزایش کارایی در درمان سرطان، میتوان از ترکیبات آنتی بادی – دارو (ADCs) استفاده کرد که ویژگی هدف گیری آنتی ژن آنتی بادی های مونوکلونال را با سمیت سلولی داروهای شیمی درمانی ترکیب میکند. هر سه جزء ADCها بر اثربخشی و سمیت دارو تاثیر می گذارند.روش بررسی: در این مطالعه، یک ADC با کونژوگه کردن تراستوزوماب به میتانسینول سنتز شد. SMCC در پنج مرحله مختلف سنتز شد و ترکیبات در هر مرحله با طیف سنجی فروسرخ آنالیز شدند. نتایج: ساختار محصول نهایی توسط NMR تایید شد. DM۱ در حلال کلروفرم به SMCCمتصل شد و با تبلور مجدد خالص شد. خالص سازی آنتی بادی توسط کروماتوگرافی انجام شد و به SMCC-DM۱ متصل شد. SMCC با عملکرد ۷۵,۸ درصد و نقطه ذوب در -۱۸۷ ۱۸۹ درجه سانتیگراد به دست آمد. کونژوگه DM۱ با SMCC در استونیتریل رخ داد. آنتیبادیهای با غلظت ۱۰ میلیگرم بر میلی لیتر و SMCC-DM۱ با غلظت ۲۰ میلیگرم بر میلی لیتر بهترین نتایج را از نظر تولید آنتی بادی متصل به دارو داشتند. نتیجه گیری: ADCها یک رویکرد امیدوارکننده در درمان هدفمند سرطان هستند. یکی از راه های دستیابی به داروهای ایمن و قوی، بهینهسازی هر یک از اجزاء قبل از سنتز است که شامل انتخاب آنتیبادی اختصاصی بهینه علیه آنتیژن هدف، روش کونژوگه و خواص شیمیایی پیوند دهنده میشود.

کلیدواژه ها

ترکیبات آنتی بادی-دارو، میتانسین، تراستوزوماب، سرطان سینه، HER۲ مثبت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.