تاثیر ۶ هفته پیاده روی با شدت متوسط بر توان هوازی و ترکیب بدن دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان بهشهر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و مدیریت راهبردی در ورزش
  • کد COI اختصاصی: SPORTIC04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا علاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد کاووس ایران

بهروز اسفندیاری

استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبدکاووس، ایران

تانیا حمزه پور

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، موسسه آموزش عالی شمس گنبد، گنبدکاووس، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق تاثیر ۶ هفته پیاده روی با شد متوسط بر توان هوازی و ترکیب بدن دانش آموزان دختر بود. تعداد ۳۰ نفر از دانش آموزان با میانگین سنی ۱۷/۲۰±۱/۱۴ سال، وزن ۵۴/۹۱±۹/۷۷ کیلوگرم و قد ۱۶۰/۷۱±۶/۰۲ سانتی متر از میان دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان بهشهر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و با روش تصادفی به دو گروه تجربی n=۱۵ و کنترل n=۱۵ تقسیم شدند. گروه تجربی پس از آزمون های اولیه، پروتکل تمرینی پیاده روی رابه مدت ۶ هفته، هفته ای ۳ جلسه و هر جلسه ۳۰ دقیقه با شدت متوسط ۵۰-۷۵ درصد، ضربان قلب بیشنه، برنامه پیاده روی در هفته های اول ودوم درمسافت ۲۸۰۰ متر و از هفته سوم تا آخر در مسافت ۳۲۰۰ متر را در پیست دو ومیدانی اجرا کردند. آزمودنی ها در هر جلسه تمرین ابتدا ۱۰ دقیقه شروع به گرم کردن کردند ودر پایان برنامه سرد کردن را به مدت ۱۰ دقیقه اجرا کردند. طی جلسه ای جداگانه پس آزمون انجام دادند. گروه کنترل بدون پروتکل به اجرای آزمون اولیه و پس آزمون پرداختند. به منظور بررسی طبیعی بودن داده ها از آزمون کولموگروف - اسمیرنف استفاده شد. برای تعیین همسانی داده ها از رویکرد اماری کوواریانس از t مستقل و t وابسته با p< ۰.۰۵. برای تحلیل فرضیه و بررسی معنادار بودن متغیرها در پیش آزمون و پس ازمون استفاده شد. در نتایج این پژوهش بین میانگین پیش آزمون و پس آزمون توان هوازی گروه تجربی اختلاف معنی داری مشاهده شد. بین میانگین پیش آزمون وپی آزمون عوامل مربوط به ترکیب بدن (درصد چربی، توده چربی، شاخص توده بدن و توده بدون چربی) هر دو گروه آزمودنی اختلاف معنی دار مشاهده نشد. نتایج این پژوهش نشان داد ۶هفته پیاده روی با شدت متوسط بر توان هوازی دانش آموزان تاثیر معنی دار داشته و بر ترکیب بدن تاثیر معنی دار ندارد.

کلیدواژه ها

پیاده روی، توان هوازی، ترکیب بدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.