مروری برمکانیابی نیروگاه خورشیدی مبتنی بر سیستم اطلاعاتی جغرافیایی (GIS) به روش تصمیم گیری چندمعیاره و تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS07_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید مروتی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع گرایش بهینه سازی

عبدالسلام قادری

استادیار رشته مهندسی صنایع

چکیده

رویکرد اولیه این تحقیق بر مبنای انتخاب مهمترین معیارها جهت مکانیابی و استفاده از روش تحلیل پوششی داده های شبکه ای (به دلیل دو منبع تولید نیرو) جهت انتخاب بهترین مکان است. این روش به دلیل حذف عوامل کیفی و محاسبه وزن معیارها در قالب یک برنامه ریزی خطی بسیاری از مشکلات رایج دیگر روشهای تصمیم گیری را کاهش می دهد. بعد از انتخاب شاخصها، معیارهایی که افزایش آنها موجب افزایش تولیدمیشود به عنوان معیار خروجی و برعکس معیارهایی که افزایش آنها موجب کاهش تولید یا مطلوبیت درخواستی محل میشود به عنوان متغییر ورودی انتخاب میگردد. رویکرد ثانویه این تحقیق بر مبنای محاسبه حالت ایستای مکانیابی و یا روش یک دورهای (روش رایج مکانیابی نیروگاه های خورشیدی) و محاسبه حالت پویای مکانیابی و روش چند دورهای (روش نوین استفاده شده در این تحقیق) است. با استفاده از داده های مربوط به استان کردستان به عنوان محل مورد مطالعه انتخاب شده، در ابتدا میانگین داده های یکساله در حالت یک دوره ای جمع آوری و یه عنوان یک دوره یکساله کارایی هر مکان بر اساس روش مذکور محاسبه می گردد. دو مرز به عنوان حد بیشینه و حد کمینه با تغییر تابع هدف برای هر مکان محاسبه میشود. هدف از روش دو مرزی حذف مکانهای با پایین ترین کارایی در هر دو مرز تعریف شده است. در مرحله دوم ساختار پویا در نظرگرفته شده و دوره یکساله در مرحله اول به دوازه دوره یک ماهه تقسیم می گردد. با محاسبه هر دو مرز بیشینه و کمینه برای این ساختار پویا رده بندی دیگری برای مکانهای منتخب صورت می پذیرد.با مقایسه هر دو رده بندی محاسبه شده میتوان بهترین مکان برای نصب نیروگاه هیبریدی خورشیدی -پیل سوختی را انتخاب نمود.این روش علاوه بر حذف ضعفهای سایر روشهای تصمیم گیری کارایی هر مکان را در هر دوره محاسبه نموده و دیدگاه واقعی نسبت به مکان منتخب نمایش می دهد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، انرژی خورشیدی، تحلیل پوششی داده ها، تحلیل پوشش داده ای پویا، مسائل مرزی، تحلیل پوششی داده ای شبکه ای، تحلیل پوششی شبکه ای داده ای پویای دو مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.