معرفی ریزرخساره ها وشرح محیط رسوبی نهشته های کرتاسه زیرین (بارمین) منطقه خانه سورمه ( غرب اصفهان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی زمین شناسی اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: ECOGEO04_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه منتظری نجف آبادی

دانشجوی کاشناسی ارشد رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی،

عبدالحسین کنگازیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه زمین شن

امراله صفری

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

چکیده

در این پژوهش میکروفاسیس و محیط رسوبی نهشته های کرتاسه زیرین (بارمین) ناحیه خانه سورمه ( 60 کیلومتری غرب اصفهان )به ضخامت 400 متر مطالعه شده اند .با انجام مطالعات سنگ چینه نگاری و آزمایشگاهی و میکروسکوپی وشناسائی میکروفسیل ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده تعداد 10 ریزرخساره کربناته معرفی شدند. این ریزرخساره ها طبق مدل رسوبی ارائه شده بوسیله تاکر و رایت( 1990 ) در یک رمپ کربناته تشکیل شده اند. همچنین یکریزرخساره کنگلومرائی و دو ریزرخساره ماسه سنگی و دو ریزرخساره هیبریدی در ساحل تشکیل شده اند . ریزرخساره های کربناته عبارتند از:ریزرخساره اکینودرم اربیتولین بریو باندستون Bریزرخساره اربیتولین اکینودرم بیوالوز بریوفلوتستون F ریزرخساره اکینودرم مولوسک اربیتو بریو رودستون Rمتعلق به زیرمحیط رمپ کم عمق- ریزرخساره بیوکلاست آنکوئید بریو پکستون P1ریزرخساره بریوزوآ بیوکلاست بیوالوز اربیتو پکستون P2 ریزرخساره اربیتولین بیوالوز بریوزوآ پکستون P3ریزرخساره بریو اربیتو وکستون(ریزرخساره بریو اربیتو وکستون(W1 ریزرخساره بیوکلاست بریوزوآاربیتولین وکستون W2مربوط به زیرمحیط رمپ عمیق و ریزرخساره میکروبیوکلاست وکستون( W3ریزرخساره بیوکلاست مولوسک اربیتو بریو مادستونMمربوط به خارج از رمپ کربناته و داخل حوضه عمیق تر. سطح انرژی نیز در محیط رسوبی منطقه مورد پژوهش از کم انرژی تا پرانرژی تغییر میکند و تغییرات شیب نیز در این رمپ کربناته بطور تدریجی است.

کلیدواژه ها

کرتاسه زیرین – خانه سورمه - رمپ کربناته – ریزرخساره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.