نقد و بررسی آسیب ها، چالش ها و سیاست تجارت ایران و چین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت،اقتصاد،حسابداری و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: ICMEAB10_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی داودی

رضا صبایی

چکیده

چین در سال ها ی اخیر به یکی از قدرتمندتری ن اقتصادهای دنیا تبدیل شد و اکنون شاهدیم که در بسیاری از کشورهایقاره اروپا و آمریکا اجنا س چینی حرف اول را در ویترین فروشگاه ها می زنند. واردات کالاهای نامرغوب چینی یکی از چالشهایی است که علاوه بر صدمه زدن به تولید داخلی گاهی اوقات موجب متضرر شدن مصرف کنندگا ن داخلی می شوند و دراین میان تنها سود در جیب دلالان می رود. کارشناسان هم ورود کالاهای بی کیفیت چینی را تهدیدی برای تولید داخلی میدانند. به باور آنها برخی از تجار هستند که فقط کالای ارزان قیمت که از کیفیت پایینی برخوردار است وارد می کنند. کالایچینی به کشورهای مختلف مانند آمریکا هم صادر می شود اما این کالاها با کیفیت هستند و علت آن هم این است کهکالاهای با استانداردهایی که می خواهند وارد کشورشان می کنند. یکی از اهداف کشور چین برنامه ریزی بر روی صادراتاست. در این شرایط برا ی تولیدکننده مهم نیست که چه کالایی تولید می کند. با این شرایط این خریداران کالا هستند کهتصمیم می گیرند کالای خوب خریداری کنند یا کالای بد. پس اگر قیمت کالایی پایین باشد مسلما کیفیت آن هم پایینخواهد بود. در این پژوهش این سئوال مطرح می شود که چرا تجار ایرانی تنها علاقه به واردات کالاهای نامرغوب چینیدارند؟ آیا این هموطنان، مردم خود را لایق مصرف کالاهایی با کیفیت درجه یک نمی دانند؟

کلیدواژه ها

تجار وسیاست مداران، واردات ، جنس معیوب و نامرغوب ، کشور چین، کشو ر ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.