مطالعه بالینی علائم بیماری کوید ۱۹ در بخش دهان و دندان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی،زنان ،زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI06_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل عسگری گشت رودخانی

جراح و دندانپزشک، دانشگاه علوم پزشکی شهید باهنر کرمان

پرستو عسگری گشت رودخانی

پزشکی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

یکی از مباحث پزشکی که ممکن است برای عموم پزشکان و دندان پزشکان حائز اهمیت و کاربردی باشد ، بحث تغییرات عدیده در علائم دهان و دندان بیماران و مراجعه کنندگان مبتلا به کوید ۱۹ به مطب های دندانپزشکی است. از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون جهش ها و تغییرات علائم متفاوتی شامل ضایعات پوستی و جلدی مخاطی مانند پاپول، کهیر، پورپورا و اریتم مولتیفرم از ابتلا را شاهدبوده ایم، ولی تاثیر پذیری خاص و یا گسترده ای در رابطه با اثر ویروس کرونا بر علائم دهان و دندان مشاهده نشده است. هدف از این پژوهش بررسی علائم خاص بیماری کوید ۱۹ بر دهان و دندان می باشد، که می تواند بر شناسایی بیماران کووید ۱۹ و شروع درمان به موقع بیماران منجر گردد. جامعه آماری به تعداد ۸۰۰ نفر شامل کلیه بیماران و مراجعه کنندگانی بوده که از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ به مدت ۳ ماه در کلینیک پذیرش شده اند. روش جمع آوری اطلاعات مصاحبه و مشاهده مستقیم می باشد. در ادامه تعداد ۸ نفر از بیماران در یک مطالعه با علائم خاص مورد بررسی قرار گرفته اند. علائم حائز اهمیت یافت شده مرتبط با دهان و دندان در این مطالعه بالینی مربوط به زمستان ۹۸ شامل مشاهده ندول های چرکی در ناحیه حلق، تغییر رنگ لب بیمار و شقاق لب cheilosis ، تغییر رنگ و محو شدن پرزهای چشایی زبان و از دست دادن حس چشایی ageusia ، خشکی دهان Xerostomia ، التهاب و سوزش لثه gingivitis در بافت های کراتینیزه می باشد. همچنین علائم مذکور در مطالعه پاییز ۱۳۹۹ با توجه به جهش ویروس کرونا تغییرات مجددی را شامل شده است

کلیدواژه ها

دهان و دندان ،کووید ۱۹ ، بیماران دندانپزشکی ، علایم بیماری کووید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.