بررسی ژئو شیمیایی کانسار تالک دالایون (جنوب غربی بروجرد- استان لرستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی زمین شناسی اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: ECOGEO04_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سپهوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مجتبی مهدی نیا

رضا کریمی

امین طرهانی

چکیده

محدوده کانه زایی تالک دالایون در 30 کیلومتری جنوب باختری شهرستان بروجرد و در بخش شرقی نقشه یکصدهزار بروجرد واقع شده است. از نظر زمین شناسی محدوده فوق و کانه زایی تالک در واحدهای آهکهای دولومیتی متامورف که در بخش های مرکزی و غربی به همراه اسلیت و آندزیت ها تحت تاثیر فاز دگرگونی قرار دارد که به شدت تکتونیزه شده است. از مطالعات تجزیه شیمیایی و کانی شناسی (XRD, XRF و نتایج به دست آمده،می توان چنین استنباط کرد که در مرز توده های آذرین درونی(گرانیت های بروجرد)با آهک های دلومیتی ، در اثر هجوم محلول های گرم باقیمانده از مراحل انتهایی تبلور ماگمایی، که این سیالات اسیدی و غنی از سیلیس می باشد در امتداد گسل های محلی به درون آهک های دلومیتی کانی سازی تالک ایجاد شده که وجود آلتراسیون های کلریتی،اپیدوتی و به صورت جزیی تر سرسیتی شدن موید وجود محلول های گرم غنی از سیلیس درمراحل انجماد نهایی ماگما می باشد.در آخر بر اساس شواهد زمین شناسی ،محیط تشکیل،کانی شناسی ،آنالیزهای ژئوشیمیایی ، ارتباط با شیست های میزبان و عیار حد نمونه ها معلوم گردید که کانی سازی تالک در محدوده به صورت تالک شیست می باشد که از نظر اقتصادی نامرغوب و دارای ناخالصیآهن می باشد و جزو ذخایر تالک شیست محسوب می گردد

کلیدواژه ها

ژئوشیمی،کانه زایی، تالک، دالایون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.