مینرالوگرافی و ژئوشیمی ولکانیک های مس دار گرماب (قائن)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی زمین شناسی اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: ECOGEO04_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور عادل پور

دانشگاه شهید بهشتی

ایرج رساء

دانشگاه شهید بهشتی

فریبرز مسعودی

دانشگاه شهید بهشتی

مسعود حسینی

شرکت مهندسین مشاور زرناب اکتشاف

چکیده

سن گهای ولکانیکی م سدار محدوده مس گرماب در قالب برگه زمی نشناسی 1:100.000 آبیز و زون شرق ایران واقع شده است. بر اساس مطالعات پتروگرافی و ژئوشیمی صورت گرفته در محدوده مورد بررسی عناصر اصلی نمون ههای برداشتشده، ترکیبی از آندزیت، آندزیت- بازالت، بازالت و پیروکلاستیک شامل انواع تو فها از جمله کریستال ویتریک توف، کریستال لیتیک توف و ... را نشان م یدهند. غالب ترین بافت در این ولکانیک ها بافت پورفیری ( با فنوکریس ت هایپلاژیوکلاز) و بافت ولکانوکلاستیک م یباشد. سنگ های منطقه ماهیتی آلکالن تا سا ب آلکالن نشان م ی دهند . به نظرم یرسد ماهیت این سن گها آلکالن بوده که بعداً در اثر دگرسانی و یا اختلاط ماگمایی و یا آلودگی با سن گهای پوست های به سمت سا بآلکالن سوق پیدا کرده است. بر اساس مطالعات انجام شده کانی های کالکوسیت ، کولیت ، دیژنیت وبورنیت پاراژنز کانیسازی را تشکیل میدهند و آزوریت، مالاکیت، اکسید و هیدروکسیدهای آهن محصولات ثانویه کانیسازی هستند. کان ههای مس با سنگ میزبان آندزیت و آندزیت - بازالت بصورت سولفیدی شامل کان ی هایکالکوسیت، دیژنیت، کولیت، بورنیت، کالکوپیریت و کانی های فسفاته مس، کان ی های کربناته شامل مالاکیت و آزوریت م یباشد. در این تیپ از کانسارسازی، کانی کالکوسیت نسبت به دیگر کان هها فراوانی بیشتری دارد. با توجه بهشواهد موجود، احتمالاً کان یسازی مس همراه با ولکانیسم زیردریایی بوجود آمده است. در اینصورت برای پ ی جو یی واکتشاف کان یسازی، اف قهای خاصی از سن گهای ولکانیکی بایستی هدف مطالعات اکتشافی قرار گیرند.

کلیدواژه ها

کانسار مس، کالکوسیت، کولیت، گرماب و قائن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.