تقریب مذاهب در سیره نظری وعملی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش استانی دانشگاه فرهنگیان، تقریب مذاهب از نظر تا عمل
  • کد COI اختصاصی: TAGHRIB01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم غلامی اندراتی

استادیار علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان استان گلستان

امیر پورشاهرودی

استادیار دانشگاه فرهنگیان استان گلستان

امیرحسین مهرابیان

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان واحد شهید بهشتی گنبد کاووس

چکیده

سخن از تقریب و همبستگی از زمان بعثت نبی مکرم اسلام مطرح بوده است. وحدت و همبستگی امت اسلامی یکی ازمحور هایی است که همواره در آیات الهی و سیره نبوی متجلی بوده و نقطه مقابل تفرقه و اختلاف قرار گرفته است . رسولالله (ص) در طول عمر پر برکتشان با تسخیر قلوب مسلمین ، جامعه اسلامی را بنا نهاد و در تلاش برای وحدت و تقریبآنان از هیچ کوششی مضایقه نکرد . پس از ایشان بر پایه احادیث و روایات می توان این نکته را فهمید که ائمه معصومین نیزهمواره بر محور وحدت ، تقریب ، همبستگی و همدلی حرکت کردند و هیچ گاه اجازه ندادند که اختلافات سبب چند تکهشدن امت واحده گردد. پس از حضرت امام خمینی (ره) که طلایه دار نهضت تقریب بودند ، خلف صالح ایشان ، حضرتآیت الله خامنه ای ، تلاش های گسترده ای را در راستای ادامه رهنمود های ایشان مبنی بر تعهد به حفظ انقلاب با وحدتملت انجام دادند و گام هایی استوار تر و بلند تر برای تقریب مذاهب برداشتند. این پژوهش با ماهیت تحقیق و کنکاش درسیره نظری و عملی مقام معظم رهبری به روش توصیفی – تحلیلی نگاشته شده است. یافته های این پژوهش بیانگر آناست که بر اساس تتبع و مداقه در بیانات و سیره عملی امام مقام معظم رهبری می توان گفت که ایشان همواره بر تقریبو وحدت مسلمین در جهان اسلام اهتمام ورزیدند و در این مسیر از هیچ کوششی مضایقه نکرده اند.

کلیدواژه ها

وحدت ، تقریب ، مقام معظم رهبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.