پیش بینی ازدواج موفق: نقش عوامل زناشویی موثر مبتنی بر بافت فرهنگی- اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 14، شماره: 29
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-14-29_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد خدادادی سنگده

دکتری مشاوره خانواده، گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. (نویسنده مسئول) E-mail:Javad.khodadadi۷@gmail.com

علی محمد نظری

دانشیار مشاوره، گروه مشاوره، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

خدابخش احمدی

دانشیار مشاوره، مرکز علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران

چکیده

با توجه به ضرورت شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر سلامت ازدواج، در این مطالعه به پیش­بینی نقش عوامل زناشویی موثر بر ازدواج موفق در زوج­های جوان پرداخته شده است. پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که در آن ۸۵۳ نفر از زوج­های شهر تهران که حداقل ۱ فرزند داشتند، به شیوه نمونه گیری چندمرحله­ای انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه خانواده سالم ایرانی و پرسشنامه ویژگی­های جمعیت­شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده­ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری به شیوه گام به گام تجزیه و تحلیل شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد ازدواج سالم دارای رابطه مثبت و معناداری با عوامل زناشویی است. همچنین، عوامل زناشویی قادر به پیش­بینی ۵۹ درصد از موفقیت ازدواج است. بر این اساس، در شکل­گیری ازدواج موفق و سالم، عوامل زناشویی مانند حمایت متقابل، صمیمیت، قدردانی، تعهد، تلاش برای خشنودی یکدیگر، رضایت جنسی و توافق زوج نقش دارند. بنابراین، توجه بیشتر به  بافت فرهنگی و اجتماعی در پرداختن به ازدواج اهمیت بنیادی دارد.  

کلیدواژه ها

ازدواج موفق, عوامل زناشویی, زوج ها و بافت فرهنگی- اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.