ارزیابی روش های تجربی برآورد تبخیروتعرق مرجع در اقلیم الیگودرز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی سامانه های سطوح آبگیر باران
  • کد COI اختصاصی: RWCS10_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر سبزواری

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه صنعتی اصفهان

مرادعلی قنبری پوری

محقق بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

چکیده

فائوپنمنمانتیث به عنوان روش مرجع، برای برآورد تبخیروتعرق مرجع مورداستفاده قرارمی گیرد. اما این روش نیازمند اطلاعات ورودی زیادی بوده که در بسیاری از شرایط دسترسی به همه اطلاعات امکان پذیر نبوده و این امر انتخاب روش های با اطلاعات ورودی کمتر و دقت مناسب را ضروری می سازد. در این پژوهش هفت مدل برآورد تبخیروتعرق مرجع نسبت به فائوپنمنمانتیث ارزیابی شدند. برای این هدف از داده های روزانه بیشینه و کمینه درجه حرارت، بیشینه و کمینه رطوبت نسبی، سرعت باد و ساعات آفتابی ۳۵ ساله (۲۰۱۷-۱۹۸۳) ایستگاه سینوپتیک الیگودرز استفاده گردید. نتایج نشان داد مدل های کیمبرلیپنمن و تشعشی فائو دارای دقت بیشتری نسبت به سایر مدل های تجربی در تخمین تبخیروتعرق مرجع در اقلیم الیگودرز هستند.

کلیدواژه ها

مدل تشعشی، مدل دمایی، مدل تشعشعی-دمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.