مروری بر ترک خوردگی مخلوط آسفالتی در دمای پایین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه جعفری حقیقت پور

پسا دکتری عمران-راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت،ایران،دستیار مدیر کل معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران

علیرضا صفی خانی

کارشناس ارشد عمران-راه و ترابری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، دانشکده فنی و مهندسی

شهاب سلیمان قرقی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-حمل و نقل ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، دانشکده فنی و مهندسی

چکیده

با توجه به شرایط اقلیمی موجود در داخل ایران و منابع در دسترس استفاده از مخلوط های آسفالتی گرم متداول می باشد . به علت شرایط جوی و جریان ترافیکی عبوری از روی روسازی های آسفالتی دچار فرسایش و خرابی هایی نظیر ترک خوردگی در دمای پایین میگردد . علم مکانیک شکست به بررسی عوامل نحوه ایجاد , نوع و انتشار ترک در مواد مختلف از جمله مخلوط آسفالتی میپردازد . مبحث مکانیک شکست در مخلوط آسفالتی به بررسی مواردی همچون مکانیک شکست الاستیک خطی و مکانیک شکست الاستیک-پلاستیک می پردازد . ترک خوردگی در بحث بررسی از مخلوط آسفالتی از دید گاه مکانیک شکست ۳ مود است که هر کدام ماده را در شرایط مختلفی مورد آزمایش قرار می دهد که شامل مود بارگذاری , مود برشی و مود پارگی می شود . برای آزمایشات شکست و بررسی انواع مخلوط های آسفالتی از نمونه های مختلفی برای آزمایشات استفاده می گردد که شامل نمونه های تیر مستطیلی ( SENB ) , نیم دایره ای خمشی ( SCB ), دیسک دایره ای خمشی( ENDB ) و..... می باشد . هرکدام از نمونه ها و روش های نام برده شده دارای مزایا و معایب خود می باشد که بسته به نوع نتیجه و سهولت استفاده از آن مورد استفاده پژوهش گران قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

مخلوط بتن آسفالتی , مکانیک شکست , نمونه (SENB) , نمونه (SCB) , نمونه (ENDB) , مود های شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.