طراحی موزه هنرهای معاصر در شیراز با رویکرد معماری بومی در آثار مرتبط با گردشگری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ترکمان

دانشگاه ازاد اسلامی، دانشگاه مرودشت، دانشکده هنر و معماری، معماری، مرودشت، ایران

سیما فخریه اصل

دانشگاه ازاد اسلامی، دانشگاه مرودشت، دانشکده هنر و معماری، معماری، مرودشت، ایران

چکیده

موزه از مهم ترین کاربری های فرهنگی و حتی اموزشی در سطح یک شهر است که می تواند با اطلاع رسانی و دسته بندی اطلاعات ، مخاطب را از زمان حال به گذشته ببرد و فرهنگ و تمدن مربوطه را در ذهن مخاطب تصویر سازی کند . شهر شیراز از مهم ترین مقاصد گردشگری ایران است که سهم بسزایی در ارائه تصویر غالب از ایران به ایرانیان و جهانیان را داراست و چون از اثرات گردشگری فرهنگی، افزایش احترام به جامعه محلی را می توان نام برد ، لذا وجود یک مرکز تبادل فرهنگ (موزه ) با نگاه به دوران معاصر احساس شد و دستیابی به این مهم هدف پژوهش پیش رو قرار گرفت . شکل گیری معماری بومی متاثر از ویژگی های اقلیمی ، روابط اجتماعی ، اقتصادی با محیط طبیعی و نمادهای فرهنگی می باشد . در این راستا شناخت ویژگی های اقلیمی بی شک یکی از عوامل بهینه سازی مصرف انرژی در توسعه پایدار معماری این مناطق می باشد و با نگاهی اجمالی به شهرسازی و معماری بومی شهر شیراز متوجه خطر فراموشی ان هستیم که شناخت ان حکایت از فرهنگ و تمدن شهری غنی است و حفظ ان جهت معرفی و باززنده سازی فرهنگ و تمدن شهر به حساب می اید، در این پژوهش که مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بهره گیری از منابع مکتوب و با رویکرد تحلیلی می باشد ، با مطالعه ی دقیق مفاهیم و کلیدواژه ها و تحلیل داده ها و همچنین با شناخت معماری بومی این اقلیم و الگوبرداری از اصول ان در طراحی موزه هنرهای معاصر شیراز در جهت شناسایی صنعت گردشگری و معرفی ان به مخاطبان و رشد و اعتلای این صنعت ، بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

موزه، معاصر، شیراز، معماری بومی ، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.