مطالعه آزمایشگاهی و عددی تاثیر انحناء نسبی کانال بر توپوگرافی بستر در قوس 90 درجه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC10_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید فضلی

استادیار گروه عمران دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

پریسا مهرپور

دانشجوی مهندسی عمران دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

ماندانا ناجی ابهری

دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

با توجه به تفاوت الگوی جریان در قوس های ملایم وتند تغییرات توپوگرافی بستر در این قوس ها نیز متفاوت می باشد. چنانکه محل وقوع شروع آبشستگی در دیواره خارجی و رسوبگذاری در دیواره داخلی در قوس ملایم با نسبت 4=R/B بامحل شروع آبشستگی و رسوبگذاری در قوس تند با نسبت 2=R/B مختلف، ضمن آنکه میزان رسوبگذاری و آبشستگی در این دو قوس نی ز با یکدیگر متفاوت می باشد.در این مقاله به منظور بررسی اثر انحناء نسبی ( نسبت R/B ) بر توپوگرافی بستر در کانال های قوسی شکل آزمایشهایی بر روی کانال قوسی شکل با زاویه مرکزی 90 درجه و سه انحناء نسبی متفاوت 2،3 و 4 انجام پذیرفت و ازنرم افزار SSIIM برای شبیه سازی عددی تغییرات توپوگرافی بستر در قوس 90 درجه با این سه انحناء نسبی متفاوت استفاده گردید. نتایج شبیه سازی عددی نیز نشان می دهد که این مدل در پیش بینی محل وقوع آبشستگی و رسوبگذاری در قوس های با شعاع انحناء متفاوت عملکرد مناسبی داشته است هر چند در پیش بینی مقادیر کمی آبشستگی و رسوبگذاری تفاوت هایی مشاهده می گردد. مقایسه نتایج آزمایشگاهی و عددی برای قوسهای مختلف نشان می دهد که در قوس ملایم آبشستگی فقط در قوس خارجی ودر نزدیکی خروجی قوس به وقوع می پیوندد در حالیکه در قوس تند آبشستگی از شروع قوس در نزدیکی جداره داخلی شروع شده و به نز دیکی جداره خارجی در نزدیکی خروجی قوس منتقل می گردد.

کلیدواژه ها

قوس 90 درجه، توپوگرافی بستر،انحناء نسبی، جریان در قوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.