راهکارهای طراحی مجموعه اقامتی-گردشگری با رویکرد معماری پایدار در اصفهان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

السا افتخاری

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

چکیده

در دنیای امروز که پا به هزاره جدید گذاشته است، بی تردید صنعت گردشگری به صورت یکی از پایه های استوار سیستم جهانی در خواهدآمد. امروزه گردشگری تنها مختص خانواده های مرفه و ثروتمند نیست، بلکه میلیونها نفر از مکانهای تازه بازدید میکنند.در حالی که عصر جدیدی از توریسم آغاز شده است و سیر تکاملی خود را می پیماید، تعداد زیادی از عوامل برونزا برآن تاثیر خواهند گذاشت. پیشرفت و توسعه فناوری و تخصصی تر شدن علوم مختلف همچون معماری درکنار مسائل مربوط به محیط زیست از جمله عواملی هستند که بر تقویت صنعت توریسم تاثیر میگذارند.خطر اتمام منابع انرژی باعث شکل گیری رویکردی در معماری شد در جهت حفظ و پایداری محیط زیست رویکردی نوین و موثر به شمار می آمد.از طرفی نیز گسترش روند ساخت و ساز مجتمع های بزرگ شهری در عصر حاضر اهمیت رعایت اصول معماری پایدار مبنی بر استفاده صحیح از مصرف انرژی را دو چندان می نماید. هدف از انجام این پژوهش ارائه راهکارهای موثر در طراحی مجموعه ای متناسب و هماهنگ با نیازهای انسان در افزایش کیفیت حضور انسان در فضاهای عمومی همچون مجتمع توریستی گردشگری با حداقل مصرف انرژی می باشد .نتایج حاکی از آن است که طراحی مجموعه اقامتی-گردشگری با رویکرد معماری پایدار می تواند بوسیله افزایش کیفیت محیط جوابگوی نیازهای انسان در زندگی شهری امروز و به دنبال آن رضایت از محیط و ارتقا کیفیت حضور انسان در فضا باشد. در این مقاله ما اصفهان را با توجه به مشخصات اقلیم نیمه گرم و خشک، دارای بافت قدیمی ارزشمند می باشد مورد مطالعه قرار داده ایم. نتایج حاصل از مطالعه نشان دادند که بیشتر اصولی که در معماری پایدار نوین در قرن بیستم مطرح شده در معماری قدیمی این شهر بخوبی رعایت گردیده است. به منظور انجام این تحقیق از روش توصیفی- پژوهشی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار،طراحی مجموعه اقامتی،صنعت گردشگری،اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.