بررسی اثر نوع پرس بر ترکیب اسیدهای چرب، ترکیبات روغن و خواص فیزیکوشیمیایی روغن کلزا

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هجدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI18_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بیگ محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه عل

یحیی مقصودلو

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک

استادیارگروه مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

حامد صفافر

محقق مرکز کشت، تحقیق و توسعه دانههای روغنی تهران .

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی کیفیت روغن خام کلزا استخراج شده توسط دو روش پرس سرد ( ۶۰ºC - ۴۵ ) و پر س گرم ( ۱۰۰ ºC - ۸۵ )، انجام گردید. بدین منظور ترک یب اس یدهای چرب، خواص فیزیکو شیمیایی شامل دانسیته نسبی، ضریب شکست، رنگ ، اندیس یدی، اندیس صابونی وبرخی ترک یبات موجود در روغن مانند کلروفیل، فسفر و فسفاتید و م یزان سولفور تعیین و با یکدیگر مقایسه گردیدند . نتایج حاصل از بررسی ترکیباسیدهای چرب نشان داد که ترک یب روغن های کلز ای استخراج شده توسط پرس سرد و پرس گرم دارای تفاوت معنی داری( ۰۵ / p< ۰ ) نمی باشند .نتایج حاصل از این آزمایشات بیانگر افزایش معنی دار ( ۰۵ / p < ۰ ) میزان رنگ و کلروفیل در نمونه های روغن استخراج شده توس ط پرس گرم بودند . نتایج حاصل از بررسی میزان اندیس یدی و اندیس صابونی، دانسیته نسبی و ضریب شکست در نمونه روغن حاصل از هر دو نوع پرس تفاوتی معنی -داری ( ۰۵ / p < ۰ ) را نشان ندادند . نتایج حاصل از اندازهگیری میزان فسفر و فسفاتید و سولفور، بیانگر کاهش میزان آنها در روغن حاصل از پرس سرد نسبت به پرس گرم بود

کلیدواژه ها

پرس سرد، پرس گرم، خواص فیزیکو شیمیایی، ترکیب اسیدهای چرب، روغن کلزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.