بررسی نشانه های زمانی و مکانی در کشف المحجوب، رساله قشیریه و تذکرهالاولیاء
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه متن پژوهی ادبی، دوره: 18، شماره: 62
- کد COI اختصاصی: JR_LTR-18-62_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 206
نویسندگان
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کردستان، سنندج
دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان، تهران
چکیده
با توجه به اهمیت رمزپردازی روایت های عرفانی و لزوم تفسیر آنها در درک متن و حصول کارکردهای روایی آن، نشانه های روایت های مربوط به زمان و مکان را در سه اثر اصیل و تاثیرگذار کشف المحجوب، رساله قشیریه و تذکرهالاولیاء بررسی کرده ایم. حاصل این پژوهش نشان می دهد که بسیاری از نشانه ها چندلایه هستند و کارکرد ارجاعی دارند. نشانه های زمانی عمدتا محملی برای بنیان نهادن «زمان دیگر» است تا عارف با شکستن زمان یا تفوق بر آن بتواند به تجربه عرفانی دست یابد و امر قدسی برای او متجلی شود. مکان ها و متعلقات آنها نیز نشانه هایی هستند که در روساختی متفاوت، اما با رمزگانی یگانه بار معنایی مشترکی را با خود حمل می کنند؛ روساخت های متعددی که در افق های فرهنگی مختلف، ابزاری برای انتقال و انعکاس احساس و نیز تجربه امر قدسی و تجربه دینی هستند.کلیدواژه ها
امر قدسی, تجربه دینی, روایت عرفانی, زمان, مکان, نشانه شناسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.