قرآن، غذای و تغذیه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهشهای میان رشته ای قرآن و انگاره های علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: QAND02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه خلیلی

دانش آموخته سطح ۳ حوزه فدک و پژوهشگر مرکز پژوهشی حوزه ی علمیه ی استان همدان

چکیده

براساس آموزه های قرآنی، از حیاتی ترین فرایندهای زندگی، که نقش کلیدی در تامین سعادت دین ودنیای انسان ها ایفا می کند،بحث غذا و تغذیه است.نام گذاری پنجمین سوره ی قرآن به مائده (سفره ی آسمانی)،وجود دویست و پنجاه آیه ی قرآن دربار ی مساله غذای و تغذیه، قسم خوردن خداوند به غذا (والتین و الزیتون)، دستور تامل وتفکر در تغدیه و درخواست غذا توسط حضرت موسی و عیسی (علیه السلام)، همه دلالت بر جایگاه ارزشند غذا و تغذیه در آموزه های قرانی دارد و پژوهش حاضر به دنبال پاسخی است که بیان کند نگاه قران به مسئله ی غذا و تغذیه چگونه است؟ در این مقاله، نویسنده سعی کرده به بررسی مفاهیم غذا وتغذیه پرداخته و ضمن تعریف آن ها، به بیان اصول و مبانی غذا و تغذیه، و ره آوردهای آن براساس ایات قران، با شیوه ی توصیفی و تحلیلی بپردازد. مبدا پیدایش غذا از جانب خداوند بوده و در راستای تامین سلامتی، استمرار حیات و یافتن نیرو برای انجام تکالیف الهی به انسان عطا شده است. تاکیدات آیات قران بر کمیت و کیفیت، حکمت و فلسفه اصول کلی و اساسی، لزوم و چگونگی و راه آوردهای غذا و تغذیه، نشان از اهمیت فوق العاده ی موضوع داشته و هشداری برای انسان هاست که، باید در امر غذا و تغذیه نهایت دقت را داشته باشند.

کلیدواژه ها

قرآن، غذا، تغذیه، سلامتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.