طراحی یک مدل مفهومی مرجع جهت استقرار قابلیت ردیابی در زنجیره‎ی تامین با رویکرد مدل‎سازی ساخت یافته

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت صنعتی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IMJT-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر رزمی

دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

رضا توکلی مقدم

پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

فریبرز جولای

پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

بابک یاری

پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

قابلیت ردیابی به‎عنوان یک الزام از سوی دولت ها و مشتریان اکثر محصولات تولیدی مطرح است. این قابلیت رکن اساسی سیستم های کیفیت است و سیستم های اطلاعاتی مربوط به آن نقش عمده ای در تغذیه اطلاعاتی سیستم های زنجیره‎ی تامین دارند. هدف این مقاله ارایه یک مدل مفهومی جامع و مرجع با رویکرد مدل‎سازی ساخت یافته جهت توسعه و پیاده‎ سیستم های ردیابی در سطح زنجیره تامین است که فارغ از ابعاد زنجیره‎ی تامین، دامنه تعریف آن، تنوع محصولات و فرآیندهای تولیدی مربوط بتواند پشتیبانی لازم را از برگزاری طرح های فراخوان محصولات تولیدی به‎عمل آورد، الزامات مربوط به تضمین کیفیت محصولات را در حوزه ردیابی پوشش دهد، امکان مدیریت پیشگیرانه و موثر مواد و فرآیندهای تولیدی را فراهم آورد، بهینه سازی مدیریت زنجیره‎ی تامین و راهکارهای ارایه شده در این زمینه را پشتیبانی کند، پشتیبانی لازم را در تغذیه اطلاعاتی سایر سیستم های زنجیره‎ی تامین به عمل آورد و تعاملات چند زنجیره‎ی تامینی را پوشش دهد. روش پژوهش به‎کار گرفته شده به‎طور اساسی بر تفکر عمیق استوار مبتنی بر مطالعات موردی منتشر شده، نظرات مدیران عملیاتی، و توسعه دهندگان سیستم های اطلاعاتی است و در پی ارایه تصویری کامل از موجودیت های سیستم ردیابی در سطح زنجیره‎ی تامین به‎صورت مجتمع و یکپارچه می باشد.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعاتی, قابلیت ردیابی, مدیریت زنجیره‎ی تامین, مدل‎سازی ساخت یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.