بازنمایی سیستم تاراج نوین در قالب سوداگری اداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت دولتی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPAT-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر پورعزت

استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

علی قربانی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

جهان عبدی

استادیار گروه مدیریت، پردیس دانشگاهی باختر، ایلام، ایران

فاطمه نجارشمس

دانشجوی دکتری مدیریت، پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف بازشناسی انواع رفتارهای سوداگرانه اداری و ارائه دسته‎بندی دقیق از این نوع رفتارها، اجرا شده است. روش: رهیافت پژوهش کیفی بوده و استراتژی پژوهش مبتنی بر نظریه‎پردازی داده‎بنیاد است. اطلاعات پژوهش حاضر از طریق مصاحبه نیمه ‎ساختاریافته گردآوری شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. در این پژوهش، نمونه‎گیری به روش نظری و هدفمند بود که بر مبنای آن، ۱۶ مصاحبه با مدیران، اعضای هیئت علمی و خبرگان سازمانی که در زمینه سوداگری دارای تجربه و دانش بودند، برگزار شد. یافته‎ها: تحلیل داده‎های به ‎دست آمده از مصاحبه‎ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به طراحی مدل نظریه سوداگری سازمانی بر اساس چهار مفهوم علی، سه مفهوم زمینه‎ای، چهار مفهوم مداخله‎گر، سه استراتژی کنش، هفت استراتژی واکنش و سه پیامد منجر شد که با ‎‎استفاده از روش معادلات ساختاری، مدل یاد شده به تایید رسید. نتیجه‎گیری: نتایج نشان داد سوداگری در سازمان‎ها، سازوکارهای انسانی، اجتماعی و سازمانی را تحت تاثیر خود قرار داده و به توسعه‎نیافتگی آنها منجر می‎شود. هدف: پژوهش حاضر با هدف بازشناسی انواع رفتارهای سوداگرانه اداری و ارائه دسته‎بندی دقیق از این نوع رفتارها، اجرا شده است. روش: رهیافت پژوهش کیفی بوده و استراتژی پژوهش مبتنی بر نظریه‎پردازی داده‎بنیاد است. اطلاعات پژوهش حاضر از طریق مصاحبه نیمه ‎ساختاریافته گردآوری شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. در این پژوهش، نمونه‎گیری به روش نظری و هدفمند بود که بر مبنای آن، ۱۶ مصاحبه با مدیران، اعضای هیئت علمی و خبرگان سازمانی که در زمینه سوداگری دارای تجربه و دانش بودند، برگزار شد. یافته‎ها: تحلیل داده‎های به ‎دست آمده از مصاحبه‎ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به طراحی مدل نظریه سوداگری سازمانی بر اساس چهار مفهوم علی، سه مفهوم زمینه‎ای، چهار مفهوم مداخله‎گر، سه استراتژی کنش، هفت استراتژی واکنش و سه پیامد منجر شد که با ‎‎استفاده از روش معادلات ساختاری، مدل یاد شده به تایید رسید. نتیجه‎گیری: نتایج نشان داد سوداگری در سازمان‎ها، سازوکارهای انسانی، اجتماعی و سازمانی را تحت تاثیر خود قرار داده و به توسعه‎نیافتگی آنها منجر می‎شود.  

کلیدواژه ها

سوداگری, سیستم تاراج نوین, منافع ملی, فساد اداری, عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.