بررسی ارتعاشات دستگاه آزمون خستگی خمشی دورانی روی نانوکامپوزیت پایه آلومینیومی و روش همبستگی تصویر دیجیتال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV11_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی میرزاخانی

ایران، سمنان، روبروی پارک سوکان پردیس شماره یک، دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشجو

محمد جواد بارجان

ایران، سمنان، روبروی پارک سوکان پردیس شماره یک، دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشجو

محمد مهدی خطیبی

ایران، سمنان، روبروی پارک سوکان پردیس شماره یک، دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی مکانیک، استادیار

ستار محمدی اسفرجانی

ایران، سمنان، روبروی پارک سوکان پردیس شماره یک، دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشجو

محمد آزادی

ایران، سمنان، روبروی پارک سوکان پردیس شماره ی ک، دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشیار

چکیده

در این تحقیق ارتعاشات دستگاه آزمون خستگی خمشی دورانی روی نانوکامپوزیت پایه آلومینیومی و روش همبستگی تصویر دیجیتال بررسی شد. تعداد ۱۱ آزمون در تنش های مختلف، اجرا شد تا قابلیت روش و محدوده کارکردی آن، استخراج شود. برای تحلیل ارتعاشات دستگاه خستگی خمشی در وهله اول با استفاده از دوربین به ضبط فیلم از مجموعه دستگاه آزمون خستگی پرداخته شده است. سپس با تبدیل فیلم های مربوطه به عکس جابجایی آن را با روش پردازش تصویر بدست آورده و با استفاده از کد و دستورهای مورد نیاز نمودار تبدیل سریع فوریه نیز بدست می آید. نتایج نشان داد که روش همبستگی تصویر دیجیتال یک ابزار ارزشمند برای نظارت بر طول ترک در طول آزمایش خستگی است. همچنین در اکثر آزمون ها بیشترین ارتعاش مربوط به محل اعمال نیرو در بازه زمانی آخرین لحظات انجام آزمون می باشد. بنابراین می توان در صورت طولانی بودن مدت آزمون فقط لحظات پایانی محل اعمال بار را مورد تحلیل قرار داد که دارای درصد خطا ی نسبتا کمی می باشد. ارزیابی تاثیر تنش بر روی آزمایش نشان داد که کاهش سطح تنش باعث افزایش ارتعاشات دستگاه خستگی شده است. البته این میزان کاهش، چشمگیر نیست و در برخی از فرکانس ها نیز، میزان ارتعاشات هر سه سطح تنش، یکسان بوده است. ارزیابی تاثیر قطر بر روی آزمایش نشان داد که اثر تغییرات قطر بر ارتعاشات دستگاه، کمتر از اثر سطح تنش است. بطور کلی، افزایش سطح مقطع نمونه استاندارد، به دلیل افزایش سختی کل سیستم، باعث کاهش ارتعاشات دستگاه خستگی شده است.

کلیدواژه ها

روش همبستگی تصویر دیجیتال؛ ارتعاش، دستگاه خستگی؛ خستگی خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.