اثر تمرینات کنترل حرکتی بر قدرت و حس عمقی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی با محدودیت در فعالیت های بدنی در زمان شیوع ویروس کرونا
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONFH01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی میری

استادیار، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

امیر لطافتکار

استادیار، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشگاه خوارزمی، کرج، ایران

فاطمه کرکمندی

کارشناسی ارشد، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشگاه رجا، قزوین، ایران

چکیده

کمردرد یک وضعیت ناتوان کننده شایع و یک مسئله مهم بالینی و همه گیر اجتماعی و اقتصادی در اکثر کشورهای صنعتی و غیر صنعتی است. هدف پژوهش حاضر اثر تمرینات کنترل حرکتی بر قدرت وحس عمقی زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.روش تحقیق:۳۰ زن مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی دردو گروه ۱۵ نفره (تمرینات کنترل حرکتی و گروه کنترل) تقسیم شدند. از دینامومتر و گونیامتر برای سنجش قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور تنه و حس عمقی در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. آزمودنی های گروه تجربی برنامه تمرینی را به مدت ۸ هفته زیر نظر مربی و بر اساس پروتکل تمرینی انجام دادند. سپس پس آزمون به عمل آمد. برای جمع آوری اطلاعات برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی هم بسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری ۰/۰۵ استفاده گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که تمرینات کنترل حرکتی باعث بهبود قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور تنه و حس عمقی تنه زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی شده است. همچنین نتایج حاکی از آن بود که بین تاثیر تمرینات کنترل حرکتی در قدرت عضلات تنه و حس عمقی اختلاف معناداری وجود نداشته است. بحث و نتیجه گیری: تمرینات کنترل حرکتی بر بهبود وضعیت قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور تنه و حس عمقی افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی اثرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

تمرینات کنترل حرکتی، ،قدرت، حس عمقی،زنان،کمردرد مزمن غیر اختصاصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.