کاربرد نظام برنامه ریزی سلولی چندلایه در رسانه ملی برای مدیریت بحران در نظام های اجتماعی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای ارتباطی، دوره: 15، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_CRIRIB-15-55_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر پورعزت

عضور هیئت علمی دانشگاه

آرین قلی پور

دکترای مدیریت دولتی، دانشیار دانشگاه تهران

چکیده

فجایع طبیعی و بحران های اجتماعی بدون اطلاع قبلی حادث می شوند و نظم جاری جامعه را برهم می زنند؛ فقدان اطلاعات کافی، یکی از مهم ترین عوامل تشدیدکننده وضعیت بحرانی است و از این رو نقش اطلاع رسانی در مدیریت بحران، نقشی راهبردی در دوره های پیش از وقوع، وقوع و پس از وقوع بحران است. برای رویارویی با بحران دو رویکرد قابل اتخاذ است، رویارویی برنامه ریزی شده (تلاش برای پیش بینی و کنترل پیش از وقوع حادثه بحرانی) و برخورد، پس از غافلگیری. در مقاله حاضر، بر استفاده از نظام برنامه ریزی سلولی چندلایه برای رویارویی با بحران که اثربخشی آن به شدت در گرو حمایت رسانه ملی است، تاکید شده است. رسانه ملی به سه صورت می تواند به این فراگرد کمک کند: ایفای نقش به مثابه بانک اطلاعاتی و ذخیره دانش مدیریت بحران؛ تدوین برنامه ای برای همراهی با مدیریت بحران از طریق بازیابی و ارائه به موقع اطلاعات و تدوین برنامه های گوناگون به منظور هدایت مناسب کمک های مردمی به سوی مناطق بحران زده، برحسب نوع و شدت وضعیت بحرانی.    

کلیدواژه ها

بحران, نظام برنامه ریزی سلولی چندلایه, رسانه ملی, مدیریت بحران, نظام های اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.