تاثیر کلاسهای آنلاین بر رضایت دانشجویان: مطالعه موردی دانشجویان پسر تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC05_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کردلو

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

عباس نقی زاده باقی

دانشیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مریم فدایی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

در پاسخ به همه گیری کووید ۱۹-، آموزش آنلاین در بسیاری از کشورها انجام شده است و انواع مختلفی از مدلهای یادگیری آنلاین در حال ترویج و پیادهسازی است. در این شرایط محیط آموزشی به اجبار از کلاس سنتی به مدل آموزش آنلاین تبدیل شد. در این شرایط باید مشخص شود که آیا آموزش آنلاین میتواند باعث رضایت دانشجویان را فراهم کند. لذا هدف از پژوهش حاضر تاثیر کلاسهای آنلاین بر رضایت دانشجویان پسر تربیت بدنی بود. مطالعه حاضر کاربردی و از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر را دانشجویان پسر تربیت بدنی سراسر کشور تشکیل میدادند. به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد ۲۹۷ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد کلاس آنلاین بانگرت (۲۰۱۴) که با تغییراتی بوسیله گوپال و همکاران (۲۰۲۱) که شامل ۲۵ سوال بود، استفاده شد. پرسشنامه مذکور شامل چهار مولفه کیفیت مدرس، طراحی دوره ، بازخورد سریع و انتظارات دانشجویان میباشد. همچنین از پرسشنامه استاندراد رضایت دانشجویان ۶) سوال) که بانگریت (۲۰۰۴)، یان و وانگ (۲۰۱۵) در پژوهش های خود استفاده کرده بودند، بهره گرفته شد. سوالات مطرح شده در پرسشنامه بر اساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود که به هریک از این گزینه ها امتیازی از ۱ تا ۵ داده شد. پرسشنامه برای گردآوری داده ها، بین دانشجویان تربیت بدنی به صورت آنلاین و از طریق واتساپ و تلگرام توزیع گردید. برای محاسبه پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد .( =۰/۸۳) برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های مطالعه حاضر بیانگر این است که مولفه های طراحی دوره و بازخوردی سریع پیشبین معناداری برای رضایت دانشجویان دختر تربیت بدنی بودند و کیفیت مدرس و انتظارات دانشجویان پیشبین معناداری برای رضایت دانشجویان دختر تربیت بدنی نبودند. از بین مولفه های کلاس-های آنلاین، کیفیت مدرس (۰/۲۴)، انتظارات دانشجویان (۰/۱۹) و بازخورد سریع (۰/۱۳) توانستند رضایت دانشجویان را تبیین کنند و تنها طراحی دوره بود که نتوانست رضایت دانشجویان را پیشبینی نماید. با توجه به یافته های این مطالعه، ضروری است که هنگام استفاده از یادگیری الکترونیک به عنوان بستری برای کلاسهای آنلاین بر مولفه هایی که باعث رضایت دانشجویان میشود بیشتر تاکید شود و از سوی دیگر بستری برای طراحی دوره به بهترین نحو ممکن صورت گیرد تا رضایت دانشجویان پسر تربیت بدنی را از کلاسهای آنلاین افزاش دهد.

کلیدواژه ها

کرونا، کلاسهای آنلاین، دانشجویان دختر، تربیت بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.