تاثیر مفهوم مخالف در اصول فقه بر تعالی مهارت خواندن متون حقوقی به زبان انگلیسی برای دانشجویان حقوق

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم انسانی وحکمت اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCHIW01_513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم امیرخانی عزیزی

دانشجوی دکتری آموزش زبان انگلیسی، گروه انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

عزیزه چالاک

دانشیار آموزش زبان انگلیسی، گروه انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

چکیده

مهارت خواندن و درک صحیح متون حقوقی و درک معانی ضمنی مطالب در رشته حقوق حائز اهمیت است. علم اصول فقه که از دروس تخصصی رشته حقوق است شیوه های عقلی برای فهم کامل متون مذکور دارد که با استفاده از این شیوه ها می توان مهارت خواندن دانشجویان حقوق را افزایش داد. این مقاله به بررسی تاثیر تدریس مفهوم مخالف به عنوان یکی از موضوعات اصول فقه بردرک متون حقوقی انگلیسی برای دانشجویان حقوق ایرانی می پردازد. از این رو، ۱۲۶ شرکت کننده در پژوهش، به دو گروه "شاهد“و ”آزمایش“ تقسیم شدند و در هر گروه ۶۳ نفر حضور داشتند. پیش آزمونی جهت تشخیص سطح دانش زبانی شامل سوالات آزمون تافل برای این گروه ها برگزار شد. موضوع اصل مفهوم مخالف توسط یکی از پژوهشگران به گروه آزمایش تدریس شد و گروه "شاهد“ این متون را به همان روش مرسوم سنتی در سایر کلاسهای متون حقوقی به صورت حفظ معانی و معادل فارسی لغات و جملات انگلیسی حقوقی مطالعه کردند. در نهایت، شرکت کنندگان در پس آزمونی مشابه پیش آزمون شرکت کردند و برای ارایه نتایج این تحقیق میدانی از آزمون مستقل تی تست استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه ی قابل توجهی بین تدریس مفهوم مخالف و درک متون حقوقی انگلیسی وجود دارد و این روش برای آنها مفید بود. یافته های این پژوهش می تواند در تهیه و تدوین دروس تخصصی به کار آید و در تبیین سرفصل های دروس تخصصی زبان برای دانشجویان رشته حقوق مورد استفاده قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

اصول فقه، متون حقوقی انگلیسی، مفهوم مخالف، مهارت خواندن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.