ساختار جغرافیای سیاسی در عراق مدرن و چالش های جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF07_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود کیانی راد

کارشناس ارشد علوم سیاسی ، گرایش مطالعات منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

چکیده

با فروپاشی حزب بعث در عراق ، ژئوپلیتیک و ساختار معنایی مسلط آن دستخوش تغییر اساسی شد. در نتیجه بازیکنان جدیدی در روابط ایران و عراق ظاهر شدند و در این میان ، عراق به بلوک هایی مانند کردها ، شیعیان و سنی ها تقسیم شد. در نتیجه تقسیمات جدید محدودیت ها و تشریف ات و مقررات جدیدی را در روابط دو کشور ایجاد کرد. این تغییرات چالش های جدیدی را برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد. پژوهش حاضر توصیفی – تحلیلی بوده و نحوه گردآوری اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای است. این کار پژوهشی ، در تلاش است با رویکرد ساخت گرایی و در چارچوبی جغرافیایی تحت عنوان جغرافیا ساخت گرایی ، وضعیت جدید عراق را بررسی کند. سوال اصلی در این کار تحقیقاتی این است: چگونه سازه های ژئوپلیتیکی چالش هایی را برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کردند؟ در راستای این سوال ، این مطالعه قصد دارد راه و کیفیت شکل گیری چالش ها را از ساختارهای ژئوپلیتیک درک کند.

کلیدواژه ها

سازه گرایی ، جغرافیا ، سازه های ژئوپلیتیکی ، عراق ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.