بررسی عوامل موثر بر انتخاب کانال های الکترونیکی ارتباط با مشتریان توسط کمپانی های صادراتی ایرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MWTCONF09_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر حساسی

استادیار گروه ریاضی، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی ملایر، ایران

وحید اکبری شهپر

دانشجوی ارشد، مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

برای اینکه SME ها بتوانند از شرایط الکترونیکی استفاده کنند، باید قابلیت های دیجیتالی مرتبط را توسعه دهند. از این قابلیت ها می توان برای تفسیر سیگنال های بازار و توسعه راه حل های فنی که از تجارت الکترونیک بین المللی پشتیبانی می کند استفاده کرد. در این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر انتخاب و اجرای کانال های الکترونیکی توسط کمپانی های کوچک و متوسط (SME) صادراتی ایرانی پرداخته می شود. این پژوهش کاربردی و ابزار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز این پژوهش، پرسشنامه است. برای بررسی ارتباط بین متغیر ها از روش برآورد معادلات ساختاری با روش حداقل مربعات جزیی پرداخته شده است. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد ۳۰ شرکت کوچک و متوسط صادراتی انتخاب شده و برای برآورد از نرم افزار smart pls استفاده شده است. نتایج نشان داده است که انتخاب بازاریابی الکترونیکی توسط سازمان های کوچک و متوسط به عوامل درونی و بیرونی وابستگی مستقیم دارد. عوامل درونی سازمان یک تاثیر مثبت بر کاربری آسان ادراک شده و مزیت نسبی ادراک شده بازاریابی بازاریابی الکترونیکی دارند. همچنین کاربری آسان ادراک شده بازاریابی الکترونیکی به عوامل بیرونی سازمان وابستگی دارد. اما عوامل درونی سازمان تاثیر معناداری بر سازگاری ادراک شده بازاریابی الکترونیکی ندارند. تجارت الکترونیک بین المللی شرایط مرزی جدیدی را برای قابلیت های مورد نیاز شرکت ها تعیین می کند. برای موفقیت در تجارت الکترونیک بین المللی، لازم است شرکت ها از قابلیت بازاریابی آنلاین خود استفاده کنند. نتایج نشان می دهد که قابلیت بازاریابی آنلاین از طریق مکانیسم های میانجی گرایش های بازارمحور و بازارمحور بر عملکرد بین المللی تاثیر مثبت دارد.

کلیدواژه ها

بازاریابی الکترونیکی، شرکت های صادراتی، عوامل مداخله گر، کمپانی های کوچک و متوسط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.