بررسی وضعیت کودک آزاری از دیدگاه اجتماعی و حقوقی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی حقوق،علوم اجتماعی و انسانی،روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین روستا

کارشناس ارشد الهیات-فقه و مبانی حقوق اسلامی

چکیده

کودک، لطیف ترین گل انسانیت است که اسلام نیز توجه ویژه ای به آن نموده است. از این رو، پدیده کودک آزاری، پدیده ای است شوم که عواطف انسان ها را جریحه دار می کند. امروزه یکی از تاسف بارترین اخبار جهان، که دل هر انسانی را می لرزاند، افزایش آمار کودک آزاری است. در ایران نیز عوامل متعددی دست به دست هم داده اند تا روز به روز شاهد افزایش کودک آزاری باشیم. بنابر آماری که انجمن حمایت از حقوق کودکان منتشر کرده، کودک آزاری در سال ۸۶ به نسبت سال پیش از آن ۳ و نیم درصد افزایش داشته است. این در حالی است که از هر ۲۰ مورد کودک آزاری تنها یک مورد آن گزارش می شود. از این رو، بررسی ابعاد مختلف این پدیده ضروری است، که در این نوشته با نگاهی گذرا به دیدگاه های فقهی علما، به بررسی فقهی و حقوقی کودک آزاری نیز پرداخته خواهد شد. امید است که این ناچیز گامی در جهت التیام درد کودکانی باشد که جز گریه راه دفاعی ندارند. امروزه یکی از تاسف بارترین اخبار جهان که دل هر انسانی را می لرزاند، افزایش آمار کودک آزاری است. در ایران نیز عوامل متعددی دست به دست هم داده اند تا روزبه روز شاهد افزایش کودک آزاری باشیم. قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، قانون خاص و قانون مجازات اسلامی قانون عام است و در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان هر نوع بدرفتاری و تعرض به کودکان و نوجوانان که باعث آسیب جسمی، روانی یا عصبی به آن ها شود، ممنوع و قابل مجازات اعلام شده است. کودک آزاری در خانواده ازجمله جرائمی است که در بسیاری از کشور ها با اشد مجازات رو به رواست. در ایران نیز در این رابطه جرم انگاری صورت گرفته است و کودک آزاری در کشور فرانسه نیز از اشد مجازات برخوردار است و در صورت آزار جنسی قوانین کیفری به طور حبس و مجازات پیش بینی نموده است و در پژوهش حاضر سعی در بررسی کودک آزاری در حقوق پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.