تاثیر سازه های دریایی بر تغییرات ژئومورفیک خط ساحل (بندرامیرآباد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های پیش رو
  • کد COI اختصاصی: GEOO06_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افتخار صحرانورد

کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی دانشگاه مازندران

زیبا چشمه سفیدی

کارشناسی ارشد هیدروژئومورفولووی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سواحل همواره در معرض دگرگونی ناشی از امواج و فرایندهای ساحلی هستند (خانیکی ۱۳۸۷). تغییرات خطوط ساحلی یکی از رایج ترینفرایندهای حاکم بر مناطق ساحلی است. این تغییرات می تواند تابع روندهای کوتاه مدت و بلند مدت ، دامنه و ابعاد متغیری داشته باشد لذا شناختروندهای حاکم بر نوسانات و تغییرات موقعیت خطوط ساحلی برای مدیریت این مناطق لازم است (غریب رضا ۱۳۸۷). امروزه بهم خوردگی شرایططبیعی سواحل و فرایندهای ساحلی تحت تاثیر ساخت و سازهای بندری و نیروگاه های مولد انرژی به طور فزا ینده در ناحیه ساحلی دریاها واقیانوس ها جریان دارد به ویژه در سواحل جنوبی دریای خزر طی ۳۰ سال گذشته ، توام با پیشروی آب دریا ، ساخت و ساز و دخل و تصرف در اینعرصه طبیعی ، شدت گرفته است به همین دلیل در سال های اخیر در خصوص تغییرات خطوط ساحلی ، پیشروی و پسروی دریا و آسیب پذیریسواحل، مطالعات و پژوهش های زیادی انجام شده است (ملک ۱۳۹۱). آرسینیگا (۱۹۷۵) به بررسی تغییرات خط ساحلی در رابطه با ساخت اسکلهدر سواحل اورگان با استفاده از یک مدل کامپیوتری اقدام به شبیه سازی تغییرات خط ساحلی اسکله ای در دهانه رودخانه سیوسلاو پرداختند و بهاین نتیجه رسیدند که رسوبات ورودی به اسکله باع پرشدن فرورفتگی ایجاد شده ناشی از ساخت اسکله و فرسایش در فواصل دورتر از اسکله رخمی دهد .تیروون کاتاسامی وگیریجا (۲۰۱۴) با بررسی تغییرات خط ساحلی در کانال ورودی مونامبام در مناطق تریچور- اماکولام درسواحل غربی هند ، با استفاده از روش نرم افزار مایک ۲۱ متوجه شدندکه تغییرات خط ساحلی در دو طرف ورودی کانال به صورت فرسایش دریک طرف ورودیورسوبگذاری درطرف دیگر آن اتفاق می افتد.مورتون (۱۹۸۷) به بررسی تاثیر جتی بر تغییرات خط ساحلی تگزاس با استفاده از الگوی رسوبگذاری و فرسایش در خط ساحلی پرداخته و به ایننتیجه رسید که رسوبات از طریق جزر و مد به دهانه سازه ها منتقل شده و در نتیجه تغییرات خط ساحلی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.