تحلیل قابلیت اعتماد لرزه ای سیستم قاب خمشی فولادی با مهاربند برون محور از نوع یو معکوس با استفاده از روش مونت-کارلو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0590
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک مرتضوی خسروشاهی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

محمدرضا امامی آزاد

استادیار، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز،

محمد زرین

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

چکیده

در این مقاله، به بررسی قابلیت اعتماد لرزه ای سیستم دوگانه قاب خمشی به همراه مهاربند برون محور پرداخته خواهد شد و شاخص قابلیت اعتماد برای دریفت طبقات و دوران نسبی تیر پیوند در سطوح عملکرد مشخص بر مبنای آخرین ویرایش مبحث دهم مقررات ملی ساختمان و استاندارد زلزله ۲۸۰۰ ایران محاسبه خواهد گردید. جهت نیل به اهداف بالا، از روش مونت-کارلو جهت تحلیل قابلیت اعتماد و تعیین شاخص قابلیت اعتماد استفاده شده است. در این مطالعه، جهت جلوگیری از پیچیدگی بیش از حد مسئله از مشخصات مصالح فولادی ( مقاومت تسلیم فولاد، مدول یانگ و ضریب سختی ثانویه فولاد) به عنوان پارامترهای عدم قطعیت شناختی در تعیین ظرفیت سازه در آنالیز قابلیت اعتماد استفاده شده است. تحلیل قابلیت اعتماد با انجام ۱۰۰۰۰ تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی با استفاده از پنچ رکورد لرزه ای در نظر گرفته شده بر روی قاب چهار طبقه سه دهانه صورت می پذیرد. جهت بدست آوردن پاسخ های سازه ای در برابر رکوردهای مورد نظر، از نرم افزار OpenSees استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شاخص قابلیت اعتماد دوران نسبی تیر پیوند در اکثر رکوردها کمتر از شاخص قابلیت اعتماد دریفت نسبی است و در حالیکه شاخص قابلیت اطمینان دریفت نسبی طبقه نشان می دهد که رفتار سازه قابل قبول می باشد ولی شاخص قابلیت اعتماد دوران نسبی تیر پیوند نمی تواند معیار مناسبی برای ارزیابی قابلیت اعتماد لرزه ای سازه دوگانه مهاربندی واگرا باشد. درنهایت با استفاده از نرم افزار MATLAB تابع توزیع تجمعی پاسخ های بدست آمده از هر رکورد با تابع توزیع لگ نرمال برازش داده شد. نتایج نشان می دهد که پاسخ دریفت طبقات و دوران نسبی تیر پیوند به صورت لگ نرمال توزیع شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.