بررسی عناصر ادب در فارسی و گالشی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF07_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین شیخ سنگ تجن

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

انیس آزادمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور

چکیده

این مقاله به بحث درباره ی مقایسه عناصر ادب در فارسی و گویش گالشی می پردازد. داده های تحقیق به صورتمشاهده میدانی در یکی از بخش های رودسر بنام چابکسر، مرز گیلان و مازندران، انجام شده است. ادب در مفهومعام پدیده ای جهانی است که ریشه در فرهنگ هر جامعه دارد اما در هر زبان به طور متفاوتی ظاهر میشود. گویشگالشی یکی از گویش های گیلکی کناره دریای خزر می باشد. زبان فارسی از نشانه های ادب بسیاری برخوردار استاما پسوندهای ادب اغلب به شناسه دوم شخص و سوم شخص جمع محدود می شوند که در مورد شخص مفرد بهکار می روند. افعال، ضمایر و اسم ها نیز دارای قرینه های مودبانه زیادی هستند، اما اغلب با درجات متفاوتی از ادبزبانی همراهند. نقش «فرمودن» در ساختارهای مودبانه فارسی و گالشی بسیار کلیدی است. به طور کلی فارسی وگالشی از نظر عناصر ادب خیلی به هم نزدیک اند و تنها تفاوتشان در تلفظ بعضی از کلمات است.

کلیدواژه ها

عناصر ادب، گویش گالشی، زبان فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.