تاثیر یک دوره تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی کربوسایکلینگ بر سطوح سرمی لپتین و برخی از اجزای ترکیب بدنی زنان میانسال فعال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF07_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رمضان پور

دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

نازنین غفاری مقدم نوقابی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

حسن ثانیان

استادیارگروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد گلبهار، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی کربوسایکلینگ بر سطوحسرمی لپتین و برخی از اجزای ترکیب بدنی زنان میانسال فعال بود.روش تحقیق: پژوهش از نوع تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. ۳۶ زن میانسال با میانگین و انحرافاستاندارد سن (۲/۵۵±۴۱/۶۷)، قد (۴/۴۳±۱۵۹/۷۳)، وزن (۳/۱۲±۶۰/۸۷) به عنوان نمونه انتخاب شدند و بصورتتصادفی به سه گروه ۱۲ نفری (تمرین هوازی+ رژیم غذایی کربوسایکلینگ، رژیم غذایی کربوسایکلینگ (بدونتمرین) و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی ۴۵ دقیقه با تواتر سه جلسه در هفته و هر هفته حدود ۷۵دقیقه انجام شد برنامه با شدت ۶۰ تا ۸۵ درصد ضربان قلب بیشینه، شامل دوی نرم و سپس رکاب زدن روی هردو دوچرخه ثابت و ال اپتیکال بود. شدت تمرین با استفاده از ضربان سنج کنترل شد. در ابتدا و انتهای پژوهششاخص های مرتبط با ترکیب بدنی و لپتین اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه(ANOVA) و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد.یافته ها: نتایج حاکی از کاهش درصد چربی، چربی احشایی و سطح سرمی لپتین در هر دو گروه تمرین با رژیمغذایی کربوسایکلینگ و رژیم غذایی کربوسایکلینگ می باشد (P< ۰/۰۵). اما تفاوت معنی داری بین دو گروهوجود داشت به طوری که گروه تمرین با کربوسایکلینگ کاهش معنی دار بیشتری را نشان داد.بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد گروه تمرین هوازی و رژیم کربوسایکلینگ توانسته تاثیرات مفیدی را درترکیب بدنی زنان میانسال داشته باشد. بنابراین این برنامه تمرین و رژیم غذایی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

تمرین هوازی، کربوسایکلینگ ، لپتین، ترکیب بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.