بررسی شیوع ناهنجاری های ساختار اسکلتی-قامتی زنان روستایی استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF07_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم چراغ بیرجندی

استادیار گروه علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

سیده اعظم اسلامی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، معاونت بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی

وحیده فقیهی

کارشناس ارشد رفتار حرکتی-رشد حرکتی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

فرزانه نارمنجی

کارشناس ارشد رفتار حرکتی، دانشگاه الزهرا تهران

چکیده

هدف از طرح حاضر بررسی وضعیت ساختار قامت و ۱۳ ناهنجاری اسکلتی رایج در زنان روستایی استان خراسان جنوبی و ارائهتمرینات ورزشی اصلاحی - تقویتی براساس شدت ناهنجاری های این زنان بود. جامعه آماری این تحقیق، زنان روستایی ساکنروستاهای حومه شهرستان های استان بودند که ۲۰۰۷ نفر از دختران و زنان ۱۵ تا ۶۰ سال ساکن روستاهای حومه ۱۱ شهرستان استان،به عنوان نمونه آماری پژوهش در انتخاب روستاها به شکل تصادفی و در انتخاب زنان به شیوه در دسترس انتخاب شدند. کار اجرایتحقیق و جمع آوری داده ها نیز توسط ۱۰ خانم متخصص حوزه علوم ورزشی با مدرک کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشیانجام گرفت. این افراد در ابتدا در یک کارگاه دو روزه آموزش های لازم برای سنجش ۹ متغیر مورد نظر در این تحقیق را دیده و پس ازآموزش سنجش متغیرها در خصوص شیوه جمع آوری اطلاعات نیز توجیه شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرمافزار(SPSS(۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد در میان زنان روستایی استان در مجموع بالاترین درصدناهنجاری به ترتیب مربوط به عارضه شانه نابرابر (۷۰/۴۵%)، کف پای صاف (۶۴/۲۲%)، پای پیچ خورده (۶۰/۴۳%)، سر به جلو (۶۰/۱۳%)، وضعیت شکم (۵۲/۶۶%)، پشت گرد (۳۸/۳۶%)، انحراف جانبی ستون مهره ها (۳۷/۳۶%)، پشت گود (۳۱/۹۸%)، زانوی پرانتزی (۲۶/۸۵%)، زانوی ضرب دری (۱۸/۳۳%) کف پای گود (۷/۶۲%)، انحراف جانبی سر (۷/۴۷%) و انحراف جانبی لگن (۷/۰۲%) بود. نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده شیوع بالای ناهنجاری های اسکلتی دربین این اقشار جامعه بالا بوده و بر لزوم تدوین برنامه های پیشگیری و توانبخشی تاکید دارد.

کلیدواژه ها

ساختار قامتی، ناهنجاری های اسکلتی، زنان روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.