استفاده از ویژگی آللوپاتی اندام های متفاوت چهار گیاه دارویی بعنوان علفکش زیستی برای کنترل یولاف وحشی درکنار گندم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جمالی رامین

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

هادی پیرسته انوشه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

یحیی امام

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

رضا حمیدی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

برای دستیابی به کشاورزی پایدار بایستی از مصرف بی رویه نهاده های شیمایی مانند علف کش ها خودداری کرد. استفاده از ویژگی آللوپاتی در کنترل علف های هرز از راه های کاهش آلودگی های زیست محیطی است . بدی ن منظور برای مطالعه اثر آللوپاتیک اندام های متفاوت شیرین بیان، رزماری، بابونه و اکالیپتوس بر جوانه زنی، رشد اولیه وشاخص های پتانسیل آبی گیاهچه های گندم و یولاف وحشی، پژوهشی به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 20 تیمار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1389 طراحی و اجرا شد . نتایج این آزمایش نشان داد که اسانس رزماری بیشترین تاثیر منفی را بر درصد جوانه زنی، طول گیاهچه، طول ریشه چه، نسبت طول گیاهچه به ریشه چه، محتوای آب نسبی و محتوای آب بافتی در هر دو گیاه داشت. بیشترین کاهش بر نسبت طول گیاهچه به ریشه چه مربوط به اسانس بابونه بود. کمترین تاثیر منفی بر درصد جوانه زنی، طول گیاهچه، طول ریشه چه و محتوای آب بافتی در تیمارهای تحت اسانس اکالیپتوس و کمترین اثر بر محتوای آب نسبی در تیمارهای تحت اسانس شیرین بیان به دست آمد. تاثیر اسانس های ساقه به جز بر درصد جوانه زنی بر سایر صفات مورد بررسی بیشتر از تاثیر اسانس های برگ بود. همچنین تاثیر پذیری یولاف وحشی از اسانس های رزماری و بابونه بیشتر از گندم بود . با توجه به نتایج پژوهش به نظر می رسد که بتوان در مبارزه با یولاف وحشی از اسانس های رزماری و بابونه با رعایت احتیاط های لازم استفاده کرد.

کلیدواژه ها

علفکش های زیستی، آللوپاتی، کنترل بیولوژیک، ویژگی های جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.