اثر شیب و بارندگی حوضه زایندهرود بر آلودگی رودخانه با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
- کد COI اختصاصی: NSASD02_368
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1149
نویسندگان
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
استاد گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم
استادیار گروه علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه شهرکرد
چکیده
با توجه به خشک بودن کشور ما و نیاز به آب فراوان در کشاورزی و خشکسالی های اخیر و کاه ش بارندگی،دانستن عوامل مؤثر و شدت تأثیر فاکتورهای مختلف بر کیفیت آب رودخانه و بیان کردن آن به صورت یک مدل علمی و کنترل بهرهبرداری و برنامهریزی دقیق و علمی از رودخانه بسیار مهم، ضروری و لازم احساس میشود . شیب زمین یکی از عوامل مهم در فرسایش و حرکت عناصر به سمت رودخانهها میباشد. اطلاعات کافی و بلند مدت در کشور برای برآورد کیفیت آب وجود ندارد، بنابرین استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی برای پیشبینی و برآورد کیفیت آب روش مناسبی است. با استفاده از نرمافزار مپاینفو و با توجه به ایستگاههای هیدرولوژی کنار رودخانه، حوضه زا ینده رود به12 زیر حوضه تقسیم شد. همچنین 7 کلاس شیب مختلف در حوضه مشخص شد و متناسب با 12 زیر حوضه تفکیک و مساحت هر کلاس شیب حوضه محاسبه شد. جهت شبیهسازی اثر شیب و بارندگی حوضه بر آلودگ ی رودخانه از سیستم شبکه عصبی مصنوعی استفاده گردید و مساحت مربوط به هر کلاس شیب و بارندگی ماهانه به عنوان ورودی سیستم و همچنین عناصر اندارهگیری شده در 12 ایستگاه کنار رودخانه به عنوان خروجی انتخا ب شد . در مجموع 1160 ورودی و 1728 خروجی به شبکه داده و پس از آموزش با نرونها و لایههای مختلف، بهترین شبکه با ضر یب همسبستگی برابر 86/26و میانگین مربعات خطا برابر398%بدست امده استکلیدواژه ها
شیب، رودخانه، شبکه عصبی مصنوعی و بارندگیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.