علم دینی از منظر آیت الله جوادی آملی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه روش شناسی علوم انسانی، دوره: 14، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_MTOD-14-54_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد واعظی

چکیده

چکیده دیدگاه استقلال دو حوزه ی علم و دین از یکدیگر بر آن است تا از یک سو به تعارض این دو حوزه ی معرفتی پایان دهد و از دیگر سو، بر نقش علم در اداره عرصه های غیر اختصاصی دین تاکید ورزد. استاد جوادی آملی جداانگاری علم و دین را محصول تصوری ناصواب از علم و دین،  و تبیین نسبت واقعی علم و دین را در گرو تعیین جایگاه عقل در درون هندسه معرفت دینی می دانند. در این دیدگاه عقل، همگام با قران و سنت، تامین کننده ی معرفت دینی است و از این رو، معرفت عقلانی و دانش علمی از قلمرو معرفت دینی بیرون نبوده و هرگز در مقابل دین قرار نمی گیرد. در این دیدگاه عقل، در برابر نقل، قرار می گیرد، نه در برابر دین. از این رو، از این منظر، علم یکسره دینی شده و چیزی به نام علم غیر دینی وجود نخواهد داشت. این مقاله بر آن است تا ضمن برشمردن ارکان، مبادی و پیش فرض های این نظریه، به کارکرد آن در تصویر علم دینی و اسلامی کردن علوم بپردازد.  

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: علم و دین, تعارض علم و دین, استقلال علم و دین, واقع نمایی علم و دین, علم دینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.