تصمیمات قیمت گذاری در مسئله مسیریابی وسیله نقلیه خوشه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
  • کد COI اختصاصی: ICIORS14_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین غراوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

علی دیوسالار

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حمید مشرقی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

در برنامه ریزی مسیرهای وسایل نقلیه جهت جمع آوری منابع از تامین کنندگان خرد، با توجه به توزیع جغرافیایی آن ها، می توانیم تامین کنندگانی که نزدیک به هم و در یک ناحیه قرار دارند را به عنوان یک خوشه در نظر بگیریم. این امر باعث کاهش اتلاف وقت در خدمت رسانی و همچنین کاهش هزینه های حمل ونقل می شود. در چنین مواردی، جهت دستیابی به مسیرهای با حداقل هزینه جابجایی، می توان از حل مسئله بهینه سازی مسیریابی وسیله نقلیه خوشه ای، استفاده کرد. از سوی دیگر، یکی از مهم ترین موضوعات در سیستم های مدیریت زنجیره تامین و لجستیک بحث قیمت گذاری است. همچنین، پس از مشخص شدن قیمت منابع و محصولات، جهت عرضه این محصولات و منابع به سطوح دیگر زنجیره تامین، برای هماهنگی یا همسویی منافع طرف های قرارداد با اهداف زنجیره تامین می توان از قراردادهای مختلفی استفاده کرد. در این مقاله یک مدل ریاضی برنامه ریزی خطی عدد صحیح برای مسئله مسیر بابی وسیله نقلیه خوشه ای همراه با تصمیمات قیمت گذاری ارائه شده است. بعلاوه به منظور ارزیابی مدل، داده های واقعی حاصل از یک مطالعه موردی در مورد جمع آوری شیر از دامداران خرد از مناطقی از استان گلستان مورداستفاده قرارگرفته است. همچنین، از دو قرارداد عمده فروشی و اشتراک درآمد استفاده شده و اثر تصمیمات قیمت گذاری با توجه به نوع قرارداد تجزیه وتحلیل شده است. نتایج نشان می دهد که توجه هم زمان به تصمیمات قیمت گذاری و مسیریابی در یک مسئله بهینه سازی یکپارچه موجب دستیابی به جواب های بهتر و باکیفیت تری خواهد شد.

کلیدواژه ها

مسئله مسیریابی وسیله نقلیه ی خوشه ای ، قیمت گذاری ، قرارداد های قیمت گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.