بررسی بحران های پولی وبانکی و پیچیدگی نقش پول در اقتصاد کشور

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تحولات مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMACONG06_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین علی آبادی

کارشناسی حسابداری،کارشناس درآمد، شهرداری بیرجند

چکیده

بررسی تاریخی بحران های اقتصادی نشان می دهد که به طور معمول نظام بانکی و پولی و چگونگی اداره آن، یعنی عنا صری که به طراحی و اجرای سیا ست های پولی مربوط می شوند، یک عامل ظهور بحران های اقت صادی بوده اند. این بحران ها به صورت غیرمنتظره ظاهر شده اند و گرچه به دلیل مشکلات مزمن در یک بخش اقتصاد آثار آن ها ظاهر می شود، لیکن امواج آن به صورت انفجاری تمام اجزای اقتصاد کشور را در نوردیده، و در مورد بحران های اخیر به نحو فزاینده ای ابعاد جهانی یافته است. یکی از شاخص هایی که امروزه امکان مقایسه واقعی موفقیت کشورها در اقتصاد دانش بنیان را در عرصه بین المللی فراهم ساخته است، استفاده از رویکرد پیچیدگی اقتصادی است. طبق این رویکرد میزان دانش کشورها نسبت مستقیمی با انواع محصولات صادارتی آن کشور دارد . شاخص پیچیدگی اقت صادی، بیانگر میزان پیچیدگی و تنوع سبد محصولات صادراتی یک کشور است. این شاخص با استفاده از نظریه پیچیدگی اقتصادی و محاسبه آن، به رتبه بندی کشورها بر اساس سطح پیچیدگی آنها می پردازد. بررسی ها نشان میدهد که کشورهایی که علاوه بر داشتن تنوع محصولات، دارای محصولات پیچیده تولیدی نیز هستند، معمولا از لحاظ اقتصادی پیشرفته تر هستندو یا انتظار می رود ر شد اقتصادی سریع تری را در آینده نزدیک تجربه نمایند . با توجه به مطالب عنوان شده، در مقاله حا ضر، ابتدا ضمن مروری کوتاه بر نقش واهمیت پول در اقصاد کشور و رویکرد پیچیدگی اقتصادی، به بررسی بحران های پولی وبانکی و پیچیدگی نقش پول در اقتصاد کشور می پردازد.

کلیدواژه ها

پیچیدگی اقتصادی، بحران پولی و بانکی، پول، اقتصاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.