رابطه باورهای فراشناخت با گرایش به مصرف مواد روانگردان در پرستاران بیمارستان های شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJNR-12-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر کرمی

Psychology Department, Razi University, Kermanshah, Iran

خدامراد مومنی

Psychology Department, Razi University, Kermanshah, Iran

پیمان حاتمیان

Psychology Department, Razi University, Kermanshah, Iran

چکیده

مقدمه: از آنجایی که پرستاران بزرگترین گروه کاری در بیمارستان ها هستند و نقش حیاتی در سیستم مراقبتی- درمانی کشورها ایفا می کنند و نیز به عنوان یکی از مهمترین اعضای تیم بهداشتی تاثیر بسیار مهمی در سلامت فرد و جامعه دارند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه باورهای فراشناختی با گرایش به مصرف مواد روانگردان در پرستاران انجام شد. روش کار: پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان های شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۵ بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۳۵۰ نفر از بین آنها انتخاب شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه فرم کوتاه باورهای فراشناختی ولز و کرترایگت (۲۰۰۴) و پرسشنامه گرایش به مصرف مواد روانگردان بهره مند و همکاران (۲۰۱۴) بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۲ و آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج یافته های پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین مولفه های باورهای فراشناخت با گرایش به مصرف مواد روانگردان وجود دارد و این رابطه در سطح (۰۰۱/۰ > P) معنی دار است. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که نمره کل باورهای فراشناخت با ضریب تاثیر ۵۲/۰ توان پیش بینی را برای گرایش به مصرف مواد روانگردان دارد. نتیجه گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که خرده مقیاس های باورهای فراشناخت توان پیش بینی گرایش به مصرف مواد روانگردان را دارند، به این صورت که این خرده مقیاس ها هر کدام جداگانه و نیز به همراه با هم در گرایش به مصرف مواد روانگردان مرتبط اند.  

کلیدواژه ها

Metacognitive Beliefs, Psychoactive Drugs, Nurses, باورهای فراشناخت, مواد روانگردان, پرستاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.