توزیع محورهای کرنش در منطقه کوه کمر حاجی در شمال غرب بیرجند

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_463
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1082
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک، دانشگاه بیرجند

محمدمهدی خطیب

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند

محمدرضا هیهات

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند

چکیده

در منطقه کوه کمرحاجی در شمال غرب بیرجند عناصر ساختاری مانند چین خوردگی، دوپشته 1 و... وجوددارند. بر اساس تحلیل های صورت گرفته، 2مرحله دگرشکلی تشخیص داده شد. در مرحله اول دگرشکلی محور تنش بیشینه یا به عبارتی محور λ3 کرنش، به کمک درزه ها ی مزدوج N42,00 به کمک درزه های کششی N40.07 و به کمک سطح محوری چین ها N38،14 بدست آمد. در این مرحله واحد های سخت تر ائوسن، دچار راندگی های شمال شرق جنوب غرب و واحد های شکل پذیرتر آن، دچار چین خوردگی شده اند به طوری که محور اکثر چین خوردگی ها تقریبا دارای روند شمال غرب جنوب شرق می باشد. ( 2): در مرحله دوم دگرشکلی محور تنش بیشینه یا به عبارتی محور λ3 کرنش به کمک درزه های مزدوج N83،02 به کمک درزه های کششی N84،00 به کمک راستای راندگی های شرقی غربی، براساس تصاویر ماهواره ای N90E است. در این مرحله گسل های امتداد لغز توسعه بیشتری داشته اند، به نحوی که محور چین های موجود در مرکز منطقه، در این مرحله دچار چرخش شده اند. در اثر شرقی غربی شدن محور حداکثر تنش در مرحله دوم دگرشکلی، کوتاه شدگی شرقی غربی در نتیجه تشکیل ساخت دوپشته ایجاد گردیده است.

کلیدواژه ها

محورهای کرنش، تنش دیرین، کوه کمرحاجی، شمال غرب بیرجند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.