اثر متقابل گسل ها در سیر تکاملی پهنه گسلی تکنار- شمال غرب کاشمر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_442
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ذبیحی

دانشگاه دامغان ،دانشکده زمین شناسی

سیدسعیدالرضا اسلامی

عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه دامغان

چکیده

بر اساس مطالعات پیشین و شواهد جمع آوری شده در این تحقیق، گسل تکنار با امتداد کلی NE-SW یک گسل معکوس با مولفه راستگرد محسوب می گردد. از طرفی یکی از بارزترین عناصر ساختاری در پهنه تکنار، گسلهای امتداد لغز راستگرد با امتداد کلی WNW-ESE می باشند. با توجه به تطابق جنبش رخداده بر روی گسل تکنار و گسل های امتدادلغز مورد اشاره و نیز ارتباط مکانی بین آنها به نظر می رسد که این گسلها شاخه های گسلی نوع R جدا شده از گسل اصلی تکنار باشند. به این ترتیب و بنا بر تایید شواهد آزمایشگاهی، گسل تکنار نقش سطح ضعف از قبل موجود را برای شکل گیری گسل های امتدادلغز عهده دار می باشد. علاوه بر این، با توجه به جابجایی گسل تکنار توسط گسل های امتدادلغز راستگرد می توان دگرشکلی اخیر پهنه تکنار را از نوع راستگرد دانست.

کلیدواژه ها

ارتباط گسلی، پهنه گسلی تکنار، کاشمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.