رابطه رخداد سرطان مری در بخش مراوه تپه (شمال شرق ایران) با غلطت عناصر کمیاب در رسوبات رودخانه ای

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید مر

کارشناسارشدزمین شناسیزیستمحیطی،دانشگاه شیراز

ندا شریفی سطانی

استاد بخشعلوم زمین،دانشگاه شیراز

چکیده

این مطالعه نمونه های رسوب بخش مراوه تپه به منظور بررسی رایطه احتمالی بین بروز سرطان مری و غلظت عناصر کمیابدر 50 ایستگاه واقع در حوضه رسوبی رودخانه اترک برداشت شدند. برای به دست آوردن شدت تاثیرعوامل خارجی (عموما عوامل انسان زاد)، ضرایب غنی شدگی و شاخص زمین انباشتگی مولر محاسبه شد که مقادیر ضریب غنی شدگی به طور عمده بین 0/5 تا2/5 بودند به این معنا که تغییرات عناصر در حد طبیعی بود همچنین شاخص مقادیر زمین انباشت هم بین 0/5 تا0/5 است که نشانگر عدم آلودگی رسوبات منطقه بود .نتایج آنالیز واریانس وآزمون شفه رسوبات برداشت شده در 5 سازند ،برای بررسی ارتباط نوع سازند و غلظت عناصر موجود در نمونه های رسوب نشان داد غلظت عناصر Co وSe با نوع سازند رابطه مستقیم دارند. به گونه ای که با درجه اطمینان 95% اختلاف معنی دار میان غلظتCo وSe در سازندهای مختلف خصوصا سازند لسی وجود دارد. به طوریکه غلطت Co وSe در این سازند کمتر از دیگر از سازند ها است. همچنین نتایج زمین آماری (درونیابی) دو عنصر فوق و مقایسه آن با کریجینگ جهانی بروز سرطان مری رابطه مثبتی میان کمبود غلظت این دو عنصر و رخداد سرطان مری نشان می دهد.

کلیدواژه ها

سرطان مری، مراوه تپه، آنالیز واریانس ، زمین آمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.