بررسی ریزریخت شناسی ساختارهای متحدالمرکز (پیزولیت-ااوئید) کانساربوکسیت مندان، دهدشت، استان کهگیلویه وبویراحمد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا زراسوندی

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهو

اکرم فروغی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی،دانشگاه شهیدچمران اهواز

سمیه سلامب اللهی

کارشناس ارشد زمین شناسی اقتصادی

هوشنگ پورکاسب

استادیارگروه زمین شناسی،دانشکده علوم زمین،دانشگاه شهیدچمران اهوا

چکیده

کانسار بوکسیت مندان در فاصلهی 40 کیلومتری شمالشرقی شهرستان دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد. بوکسیت مندان از نوع کارستی بوده و به لحاظ زمانی مربوط به کرتاسه میباشد. هدف از این مطالعه بررسی میکرومورفولوژی و بافتی، به منظور شناسایی انواع پیزولیتها و اووئیدها و فرآیندهای (دیاژنتیک و اپیژنتیک) و ارتباط آنها با ژنز کانسار میباشد. در این راستا مطالعات آزمایشگاهی شامل بررسی ویژگیهای بافتی و ترکیب کانیشناسی این افق با استفاده از مقاطع نازک و صیقلی و نتایج آنالیز پراش پرتو (XRD ) X )مدنظرقرارگرفت. از لحاظ حمل و نقل بوکسیت مندان به سه نوع درجا، نیمه درجا و نابرجا تقسیم میشود. عدم وجود ذراتغیر بوکسیتی نشان از حمل شدگی ذرات بوکسیتی بر روی سطوح کارستی است. مسافت حمل شدگی کوتاه و فرآیند بوکسیتی شدن بعد از حمل و نقل در گودالهای کارستی ادامه داشته است. آهنشویی وکائولینیتیزاسیون بههمراه دیاسپوری شدن نیز از فرآیندهای اپیژنتیک مهم در این کانسار میباشد. که آهنشویی نشان از شرایط آب و هوای گرمسیری و فعالیت بالای بیولوژیکی درطی تشکیل بوکسیت است.

کلیدواژه ها

بوکسیت، مندان، ریزریخت شناسی، پیزولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.