معرفی روزن بران سازند قم دربرش آق چای،جنوب غرب قرضیاالدین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم شعبانیان

استادیار دانشگاه پیام نور تبریز

طاهره پورمحمود

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور تبریز

چکیده

به منظور تعیین سن وشناسایی روزن بران نهشته های الیگومیوسن، 71 نمونه ازنهشته های سازند قم دربرش سد آق چای، درجنوب غرب قرضیاالدین مورد بررسی قرار گرفته است. مقطع چینه شناسی سد آق چای باضخامت 450 متر غالبا ازسنگ آهک تشکیل شده است و 80 متراز ضخامت پایه آن را نهشته های کنگلومراتیک تشکیل می دهد. مطالعه مقاطع نازک تهیه شده منجر به شناسایی 23 .جنس و 32 گونه ازروزن بران کف زی وپلاژیک شده است. مقایسه جامعه فسیلی شناسایی شده برش چینه شناسی مورد مطالعه با روزنبران معرفی شده ازدیگر توالی های سازند قم معرف سن آکی تانین تا بوردیگالین از میوسن پیشین برای نهشته های مورد مطالعه می باشد. روزنبران با دیواره هیالین ، روزنبران پوسته پورسلانوزی و جلبک های آهکی از مهمترین اشکال فسیلی شناخته شده دربرش چینه شناسی مورد پژوهش می باشند.

کلیدواژه ها

سازند قم ، آکی تانین- بوردیگالین، فرامینی فر ، سد آق چای ، قره ضیالدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.