بررسی روشهای مختلف میانیابی دادههای پیزومتری در مطالعات سطح آب زیرزمینی (مطالعه موردی: آبخوان دشت لنجانات)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی کمانی

دانشجوی زمین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

آب زیرزمینی یکی از منابع مهم بهرهبرداری در مناطق خشک و نیمه خشک است. ب رای مدیریت بهترآبزیرزمینی، توزیع سطح آب چاههای مشاهدهای به صورت زمانی و مکانی دارای اهمیت میباشد . رو شهای میانیابی مختلفی برای این کار وجود دارد که استفاده از هر کدام از این روشها، نتایج متفاوتی را بدست میدهد. ا گر نتایج از دقت کافی برخوردار نباشد باعث برنامهریزی و محاسبات خطا میشوند. در این پروژه پس از - صحت سنجی، از دادههای سطح آب در 38 حلقه چاه مشاهدهای در سال آبی 89 88 در دشت لنجانات اصفهان برای انجام روشهای مختلف میانیابی شامل: وزندهی عکس فاصله (IDW) تابع شعاعی ،(RBF) تخمین گرعام (GP) تخمینگرموضعی (LP) کریجینگ (K) وکوگرجینگ (CoK) استفاده شدهاست. به منظور ارزیابی و صحتسنجی روشهای میانیابی از آزمون ارزیابی متقابل، مقدار خطای ریشه دوم میانگین مربع خطاها(RMSE) و میانگین خطاها (ME) استفاده شدهاست. نتایج نشان میدهند که برای میا نیابی سطح آ بزیرزمینی، روشهای کوکریجینگ ساده و معمولی با توابع tetraspherical, k-Bessel, J-Bessel, و Gaussian ب ر دیگر روشهای میانیابی برتری دارند. بیشترین مقدار خطای ME در روشهای: وزندهی عکس فاصله و تخمینگر موضعی؛ و بیشترین مقدار خطای RMSE در روشهای: وزندهی عکس فاصله و کریجینگ ساده مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

آبخوان دشت لنجانات، ارزیابی متقابل، سطح آبزیرزمینی، میانیابی ، خطای RMSE &ME

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.