بررسی و ارزیابی میزان اضطراب کرونا در دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی آسیب شناسی خانواده و پنجمین جشنواره ملی خانواده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FAMILYRF09_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید فتحی کرکرق

پژوهشگر و کارشناس ارشد علوم تربیتی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران

نازیلا کباری

کارشناس دبیری الهیات و معارف اسلامی و آموزگار پایه پنجم ابتدائی مدرسه الزهرا آرللوی بزرگ، اردبیل، ایران

ندا امین فرد

پژوهشگر و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی از دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علی رضایی شریف

دکترای روان شناسی و دانشیار گروه روان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی و ارزیابی میزان اضطراب کرونا در دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ می باشد. روش تحقیق مورد استفاده در این تحقیق، روش توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی دختران دانش آموز در مقطع ابتدایی استان اردبیل می باشد که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به تعداد ۱۲۵۰۰۰ نفر هستند. تعداد نمونه های آماری این تحقیق طبق جدول مورگان ۱۰۶۴ نفر (۵۳۲ پسر و ۵۳۲ دختر) می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق، مقیاس ویرایش شده اضطراب کرونا ویروس (CDAS) است. با توجه به نتایج تحلیل های آماری، در پاسخ به سوال اول تحقیق باید گفت اضطراب کرونا در دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل بالا بوده و در وضعیت نامطلوبی قرار دارد سوال دوم تحقیق مبنی بر چگونگی وضعیت علائم روانی ناشی از اضطراب کرونا در دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل است که در جواب طبق نتایج تحلیل های آماری تحقیق نامطلوب است. همچنین سوال سوم تحقیق نیز این بود که «وضعیت علائم جسمانی ناشی از اضطراب کرونا در دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل چگونه است» که با توجه به نتایج تحلیل آماری نامطلوب است. با توجه به نتایج تحلیل آماری و آزمون فرضیه ها پیشنهاد می شود که خانواده ها برای اینکه بتوانند از استرس، ترس، اضطراب ناشی از کرونا را در فرزندان خود کمتر کنند، الگوهای تربیتی و مراقبتی خود را اصلاح کنند و بدانند که اضطراب و نگرانی آن ها می تواند به فرزندانشان نیز منتقل شود.

کلیدواژه ها

کرونا، اضطراب، دانش آموزان، ابتدائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.