بررسی آینده پژوهی وقف های جدید در تمدن اسلامی با بررسی نمونه موردی در شهرستان زاهدان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش تدبیر معماری، شهرسازی، عمران و جغرافیا در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUCS04_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لشکری

دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور مرکز فردوس

مهدی اخگری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکز فردوس

چکیده

< p> در تمدن نوین اسلامی، نهاد وقف از دو منظر عبادی و اقتصادی جایگاه ویژه ای دارد. علی رغم این جایگاه متاسفانه در گذر ایام عین مال موقوف به ویژه در مورد املاک ثبت شده، باعث شده بخشی از سرمایه ملی ازگردش بیفتد و گاه بیمبالاتی متولیان وقف و اختلالات موقوف نیز باعث شده این نهاد مذهبی نتواند جایگاه حقوقی و اجتماعی خود را به نحو مطلوبی انجام دهد، تا اثرات مطلوب آن در حیطه عمرانی و رفاهی شامل جامعه اسلامی شود. نوشتار حاضر، پژوهشی بنیادی- نظری با رویکردی کاربردی به شیوه توصیفی- تحلیلی و مستند به منابع مکتوب است و هدف آن بررسی ارکان نهاد وقف در جهت احیا و گسترش تمدن نوین اسلامی است تا از این طریق جایگاه این نهاد در رقابت های تمدنی در عرصه های بزرگ جهانی مشخص گردد. درراستای هدف فوق و برای تسهیل در وضع کنونی و نیل به سوی آینده در تمدن نوین اسلامی نقاط ضعف و قوت نهاد وقف در دنیای فعلی بایستی مورد بررسی قرار گیرد تا در حرکت به سوی آینده این نقاط اصلاح گردند، وتهدیدهای پیش رو به فرصت های نوینی تبدیل گردند، تا بتوان تمدن اسلامی را به جایگاه خود در عرصه رقابت، اقتصاد و تجارت رساند.< /p>

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.