اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح جهش تولید دانش بنیان»

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مرکز پژوهشهای مجلس
  • کد COI اختصاصی:
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سهیلا خردمندنیا

تهیه و تدوین

ابوالقاسم رجبی

تهیه و تدوین

شاهین جوادی

تهیه و تدوین

حسن پوراسماعیل

مدیر مطالعه

حسین نصیری

همکار

حسین رجب پور

همکار

میثم خسروی

همکار

حسین هرورانی

همکار

میلاد بیگی

همکار

عبدالرضا ارسطو

همکار

علیرضا صدیقی

همکار

شهرام حلاج نیشابوری

همکار

یحیی مزروعی

همکار

سیدمحمدهادی راجی

همکار

حسین محمدی احمدآبادی

همکار

امیررضا شاهانی

ناظر علمی

محمد بختیاری

تهیه و تدوین

چکیده

ضرورت ساماندهی، تسهیل و تقویت فعالیت های دانش بنیان در کشور آشکار است و در فرمایشات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی نیز بارها بر آن تاکید شده است. لذا طرح «جهش تولید دانش بنیان» به منظور رفع موانع و مشکلات فعالیت و تولید در این حوزه و ایجاد تحول در آن، گام مثبتی در راستای تحقق اهداف این حوزه محسوب می شود. این طرح ضمن دارا بودن نقاط قوتی از جمله شناسایی صحیح چالش ها و مشکلات و توجه به رفع آنها در چارچوب های قانونی، ایجاد انگیزه در بخش خصوصی برای انجام فعالیت های تحقیق و توسعه و تولید محصولات دانش بنیان، تسهیل راه اندازی و توسعه کسب وکارهای نوپا و ساماندهی آمارهای حوزه دانش بنیان و فناورانه، نقاط ضعفی نیز دارد که می توان به مواردی همچون پراکندگی و عدم انسجام مواد با اهداف و موضوعات مشترک در طرح، استفاده از اصطلاحات و گزاره های فاقد تعریف، دارای مضمون کلی یا مبهم، مغایرت تعداد قابل توجهی از مواد با اصل هفتادوپنجم قانون اساسی به علت ایجاد بار مالی برای دولت، احتمال مغایرت با اصل هشتادوپنجم قانون اساسی در تدوین برخی اقدامات حمایتی توسط دولت، ایجاد نهادهای موازی و ضعف در بهره گیری از ظرفیت های موجود و تمرکز بر دفاع از جایگاه سازمانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با نادیده گرفته شدن نقش، جایگاه قانونی و وظیفه سایر نهادها برای کمک به توسعه فعالیت های دانش بنیان است. در این گزارش تلاش شده است ایرادهای مذکور مبتنی بر تداوم برنامه های حمایتی ارائه شده توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و نقش غیرقابل انکار این نهاد در توسعه فعالیت های دانش بنیان کشور رفع شود و درعین حال با ایجاد الزامات قانونی میزان پاسخگویی و تعهدات وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط در حمایت از این حوزه افزایش یابد. لذا با عنایت به اینکه ایرادهای قانون اساسی و سایر ایرادها در این طرح قابل رفع هستند، تصویب کلیات طرح جهت رفع آنها پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

تحقیق و توسعه،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،کسب و کارهای نوپا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.