شناسایی و اولویت بندی ریسک های احداث خط لوله انتقال گاز (مطالعه موردی: خط انتقال گاز نائین- کاشان- ری)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیرا وفائی بانه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز

سیدمحمدحسین آقایی میبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز

شایان حجت پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز

چکیده

مدیریت و راهبری پروژه های بزرگ صنعتی، مراحل و گام های متفاوت و متعددی دارد که با فرآیندهای ترکیبی پروژه را به سمت جلو پیش می برند، با توجه به اینکه روند اجرای پروژه قبل از شروع آن مشخص و مسیر کار به وضوح تعیین می گردد، لذا برای جلوگیری از درگیر شدن در لایه های اجرایی پروژه بهتر است ریسک های پروژه را پیش از آغاز کار شناسایی کرده تا در صورت مواجهه با آن ها در طول پروژه اقدامات اصولی و کارآمدی برای مقابله با این ریسک ها صورت پذیرد. مدیریت ریسک شاخه ای از علم مدیریت است که به سرعت در حال گسترش و رشد بوده و در انواع گرایش ها، مورد استقبال متخصصین و مدیران قرارگرفته است. مدیریت ریسک جایگاه ویژه ای در مباحث مدیریت پروژه دارد. ویژگی هایی چون منحصربه فرد بودن پروژه و عدم قطعیت در فرضیات، اهداف و الزامات پروژه و درنتیجه عوامل محیطی حاکم بر پروژه، ریشه های عدم قطعیت و منشا بروز ریسک در پروژه ها است. بسیاری از شکست های پروژه ها به دلیل عدم توانایی آن ها در شناسایی، ارزیابی و کنترل موثر ریسک بوده است. خطوط انتقال که بهینه ترین راه برای انتقال گاز هستند، از این قاعده مستثنا نمی باشند. شناسایی ریسک های پروژه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و می تواند به کاهش زمان و هزینه احداث خطوط انتقال گاز کمک کند. درواقع مدیریت ریسک موجب افزایش احتمال دستیابی به اهداف و کاهش احتمال وقوع حوادث مخرب می گردد. با استفاده از تحلیل کیفی ریسک ها و شناخت ده ریسک برتر می توان برنامه ریزی بهتری در مواجهه با اتفاقات پروژه داشت. مشکلات تحصیل اراضی، عدم تامین به موقع منابع مالی، تاخیر در تهیه و ساخت تجهیزات مهم ترین ریسک ها شناخته شدند. در این پژوهش به بررسی ریسک های پروژه احداث خط انتقال گاز نائین- کاشان- ری که یک پروژه با مقیاس بزرگ صنعتی می باشد و از اهمیت خاصی در منطقه مورداجرا برخوردار است، می پردازیم.

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک، مدیریت پروژه، خط انتقال گاز، عدم قطعیت، پروژه های بزرگ صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.